Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Uğuldama Sesi

eengineer

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2010
Mesajlar
580
Yaş
40
Arkadaşlar,

1.4 TDI ibizamda bir uğuldama sesi var... araç yürüken de geliyor rolantide de. Klima ve havalandırmayı kapatıyorum ses devam ediyor..

Yükselen ve alçalan bir uğuldama, sanki uzaktan gemi sireni geliyor gibi... ses alçalıp yükseliyor, motor ısınınca biraz azalıp devam ediyor..

Daha önce başına gelen tavsiyesi olan var mıdır?

Teşekkürler. :)
 
Gaza basıncamı geliyor ? Yoksa yürürken genel olarak hep olan bişe mi
 
Aracı çalıştırıp kaputu açıp gözle bi kontrol ettinizmi?
Hortumuydu,filtresiydi ses ne taraftan geliyor?Bunları kontrol edip ses motorun neresinden geliyor bulursanız daha sağlıklı fikir verebiliriz.

xx
 
ya bu uğuldama sesi benim leonda da var rölanti de çalışırken daha çok hissediliyor. sanki arkadan bi yerden geliyor ama bir türlü bulamadım nişanlım diyor alttan geliyor, bi buluşma da bulun şu sesi arkadaşlar lütfen :)
 
bizim motorlar genelde; uğultulu-gürültülü çalışır ama yine de intercooler-turbo bağlantı ve hattını kontrol etmek en iyisi.. "fıs"lama da var mı?
 
Ses sürekli geliyor, gaza basınca değil... kaputu açınca motor sesinin yanında kayboluyor ama arabanın içinde kendinizi husursuz hissetmenize sebep olacak kadar var... sanki fan sesi gibi ama klima havalandırma herşey kapalı ... dönen birşeyden geliyor ses henüz tespit edemedik...
 
bizim motorlar genelde; uğultulu-gürültülü çalışır ama yine de intercooler-turbo bağlantı ve hattını kontrol etmek en iyisi.. "fıs"lama da var mı?

fıslama yok ama daha önce konu açmıştım araba 2500-3000 devir arası garip bir hışırtı çıkarıyor.. 3000i geçince kesiliyor.. onun için arkadaşlar turbo demişlerdi ama buda onunla ilgili mi acaba :S
 
Geri
Üst Alt