Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Uçuk ikinci el piyasası

eryayli

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Şub 2015
Mesajlar
195
Yaş
37
Ya sahininden de bakıyorum çoğu fiyatlar uçmuş durumda. Bi örneğini de facebookta bizim sayfaya eklemiş arkadaş.
Aşağıdaki ilk resim seat'ın resmi sitesinden aynı konfigurasyonda oluşturdum, alttaki de arkadaşın ilanı. Artık bu durum çok canımı sıktığı için affınıza sığınarak paylaşma gereği duydum.

8Zjn1A.jpg

D2jXJZ.jpg
 
Canınızı sıkmayın bence sonucta serbest piyasa ve kimse kimseye zorla mal satmıyor... Ve ülkemizde ikinci el sadece seat te değil tüm markalarda cok yüksek:) 16 bine şahin doğan satıldığı bir ülkedeyiz sıfırı beklersenız verin istediğiniz aracı alın ama unutmayın ikinci el her daim kıymetlidir:)
 
hiç aracı olmayana 2. el fiyatları yüksek geliyor. Ama aracı olanın da fiyatı yükseldiği için onu etkilemiyor. Ama kesinlikle doğru, uzun bir dönemdir araçlar ederlerine gitmiyor. 16-17 bin lira olan araba şuan 23-24 arası satılıyor. Çok yazık.
 
Abi serbest piyasa tamam da bu kadar da serbest olmamalı. Millet birbirini öpmeye çalışıyor bu nedir allah aşkına.
76.500 liram olsa sıkar dişimi 2-3 daha koyar sıfırını alırım, hem 2015 yerine sıfır cillop gibi 2016 modele binerim. üstüne üstlük metalik renkler de ücretsizken!
 
Abi serbest piyasa tamam da bu kadar da serbest olmamalı. Millet birbirini öpmeye çalışıyor bu nedir allah aşkına.
76.500 liram olsa sıkar dişimi 2-3 daha koyar sıfırını alırım, hem 2015 yerine sıfır cillop gibi 2016 modele binerim. üstüne üstlük metalik renkler de ücretsizken!
ama sunu atlıyorsun kardesım eger ıstedıgın konfıgurasyondakı aracı ıstedıgınde hemn bulman şansına kalmıs eger bulamazsan bı 3 ay sure verıyorlar teslım almanla beraber 4 ay bgecıor :)
 
Bazı araçlarda passat golf ve şimdide leonda olmak üzere sıralar oluşmaya başladı. O olsun, bu olsun derken olay siparişe gecince beklememek adına malum sitelerde ilanlar üzerine koymaya başladı. Sizin örnek bence hafif kalıyor. Bayiden daha yükseğe satılan sıfır passatlar var.
Bunu bu hale getiren yine kimler, bizleriz. Eğer sen sıraya girersen, beklersen bence bunu hakediyorsundur. Bende bu duruma sinirleniyorum. Ama tepki vermedikçe sonuç hep bu olacak.
 
Valla aynı durumu bende yaşadım. Sahibindenden 1 AY leon baktım Led paketli hep 56 58 civarındaydı, bayide sıfır fiyatı 60.700du bende gittim bayiden sıfır aldım kokusu üzerinde. Sifirina 4 5 bin fark vermek varken 2. el almak akıl mantık işi değil zaten.

Sent from my ASUS_Z00A using Tapatalk
 
doların yükselişi piyasayı etkilemeyecek diyenlere cevap niteliğinde bir başlık olmuştur. İç piyasada en az %60 ithal mal kullanıyoruz. ama ne hikmetse dolar kurunun yükselmesi piyasayı etkilemeyecek dendi. Peki sorarım size. 2012 de 18 e sattığım golf-4, daha fazla km ve +1 sahip sayısı ile şuan nasıl 22 ediyor ? ve insanlar pazarlıkla 20-21 e çekmeye çalışıyor? cevabı gayet basit. Piyasadaki suni bahar havası artık geçmeye başladı, ve yüksek enflasyon etkisini gösteriyor.
Edit: amacım siyasi ideoloji yapmak değil, olaya mantıklı açıklama yapmaktır.
 
Bence de mevcut şartlarda temiz araç bulmak da zorken biraz sıkıp sıfır almak mantıklı. Vergiler can yakıyor ülkemizde . Vergiler bu kadar yüksek olmasa ikinci el fiyatlarıda duşerdi sanırım.
 
Geri
Üst Alt