Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Turbo vs. Atmosferik Motorlar..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
kavganın değil tartışmanın ve bilginin döndüğü Alman vs. Japon Otomobiller konusundan farklı olur umarım diyerek turbo çağı 70'lerden sonra tekrar pistlere de dönücek yakında..nerdeyse her markanın motor seçeneklerinde turbo var artık..SCW'nin tercihi ne olurdu..aynı güçte farklı hacimlerde vs..enine boyuna..

turbo vs. atmosferik..
 
Bir tek dileğim var Turbo ol yeter.. İ.Tatlıses :eek:
 
Aklın yolu bir 2.0 motorun gücünü 1.6 dan hatta 1.4 den alabiliyorsan tartışmaya bile gerek yok.:)Elbette turbo.
 
Hatta mumkunse twin turbo.ikizleri hep sevmisimdir..
 
atmosferik turbonun geliştiği hızla gelişemedi yıllardır.. 13k devir çevirebilen atmosferik arabalar olsa hiç düşünmezdim ama eğer aynı güçteki araçları karşılaştırıyorsak mutlaka turbonun torku daha fazla olacaktır o yüzden direk turbo..
 
Zamane turbo ları şanslı, artık 1200barlarda püsküren benzin enjektörleri var. 750 kg toplam ağırlığa 1.0 lt. kompresörlü benzinli isterdim.
 
En önemlisi turboyu aracımın yardımcısı olarak görüyorum ben, yormuyor yükünü alıyor. faydası çok, tabiki turbo..
 
Geri
Üst Alt