Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ttnet beni dolandırmayamı çalışıyor?

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
arkadaşlar geçen ay limitsiz 8mbit tarifesine geçmiştim. ancak gelen faturaya göre çokda güzel kota limiti uygulayıp eskisi gibi kota aşımı ücreti altında para istiyorlar. ve bunu fatura üzerinde
ERISIM SEKLI
TARIFE TIPI
ERISIM HIZI
: ADSL
: NET LIMITSIZ
: 8192 Kbpse kadar

bu yazı olduğu halde fatura bilgileri bu şekilde:

Aylık Erisim Ücreti 39.84
Kısmi Aylık Erisim Ücreti EKIM-2009 4.81
Kota Asım Ücreti EKIM-2009 24.25
Gecikme Bedeli(Aylık % 4,5) 9.51
Aylık Katma Degerli Servis Ücreti* 2.54
Katma Degerli Servis Indirim Ücreti(-)* 2.54


olmayan kotanın kota aşım ücreti olurmu?
 
ttnetle mahkemelik bir cok insan var. sadece bu konuda değil adsl üzerine tüm konuları ne olduğu belirsiz bir şekilde. ben ttneti iptal edip biri adslye gectim.
 
az sonra telekoma gidiyorum bakalım ne çıkacak. şerefsizler.
 
eğer 2 yıllık bir anlaşma falan yapmadıysan yada anlaşma süren dolduysa hemen iptal ettir derim. başka bir adsl şirketiyle görüş bağlattır. zor bir şey değil bir telefon ediyorsun hemen bağlanıyor.
 
Yunus Emre tarife degişikligi yaptıgın tarih önemli, ayın ortasında geçiş yaptıysan normal, çünkü ttnet geçiş yapmadan önce kullandıgın kısmıda faturaya yansıtıyo. Yani, 15 kasımda geçtiysen,1 kasımdan 15 kasıma kadar yaptıgın download için ayrı bi ücret alıyo.


Tarife değişikliklerinde bulunduğunuz ay içerisinde limitsiz tarifeye geçene kadar kullanıdıgınız günler için kotalı tarife üzerinden ücretlendirlirsiniz. Tarife değişikliği yaptığınız günden itibaren de limitsiz tarife üzerinden ücretlendirlirsiniz.

Örneğin: Ayın 15'inde 1024 - 4gb limitli tarifeden 1024 - 49 YTL sınırsız tarifeye geçiş yaparsanız Ayın 15' inden sonraki 15 gün için limitsiz tarifeden yani 49/2(30 günün yarısı) = 24,5 gibi bir ücret ödersiniz. İlk 15 gün içinse kotalı tarifeden yine 29 YTL nin yarısı olan 14,5(15 Günlük tutar) YTL gibi bir ücret gelir. Yani toplamda 14,5 + 24,5 = 39 YTL gibi bir ücretin gelmesi gerekir.
Ayrıca ilk 15 gün içerisinde kullanmanız gereken kota miktarı hesaplanarak kota aşımı olursa bu da faturaya yansıtılır. 15 günlük kullanım 4gb'nın yarısı olan 2 GB'dir. Siz bu 15 gün içerisinde 2GB'yi geçmişseniz geçilen kota miktarı yine faturanıza yansıtılıcaktır.
 
Yunus Emre tarife degişikligi yaptıgın tarih önemli, ayın ortasında geçiş yaptıysan normal, çünkü ttnet geçiş yapmadan önce kullandıgın kısmıda faturaya yansıtıyo. Yani, 15 kasımda geçtiysen,1 kasımdan 15 kasıma kadar yaptıgın download için ayrı bi ücret alıyo.

bakalım ne diyecekler muhtemelen söylediğini bahane edecekler.
 
emre lımıtsızınde lımıtlerı var senın 40 tl olan 15 gb olması lazım ondan yuksek gelmıstır tam sınırsız olan 99 tl.aynı olayı bende ysadım .
 
Emre eğer yeni geçtiysen tarifeye hesap kesim zamanından önceki kota aşımı olabilir bunu göz önünde bulundur.
 
acaba tarife geçiş tarihlerinden dolayı mı böyle oldu..
eski tarifen devam etmiş olabilir..
 
arkadaşlar telekomdan geliyorum. bana tarfiye geçiş tarrihi olarak söylenenden 20 gün sonrasında başlatmışlar sorunda buradan çıkıyor. bana söylendiği günden sonra ben indirme yapmaya yada tam kullanmaya başladım. aradaki 20 günde indirdiğim 9gb ıda kota aşımı olarak kitlemiş şerefsizler.
 
Geri
Üst Alt