Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

TRT- Futbol prensi

18891945

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
784
Az önce bu haftaki bölümü izledim..Urfa bölümüydü..(Programı bilmeyenler için: Tüm Türkiye'yi gezerek,her ilde seçmeler yaparak 14-16 yaşlarında oyuncu arıyorlar..En sonunda 1. olacak çocuk, liverpool altyapısında oyanamaya başlayacak..) Yine yorumcuların magazin ve boş muhabbet merakı yüzünden çok keyifli geçmedi..Keşke o yorumcuların muhabbeti yerine, oynanan maçlardan görüntüler izletseler de, biz de görsek neyin ne olduğunu..Örneğin, 14 yaşında bir çocuk vardı bugün..1.80 civarında, hayli de yapılı..30 saniyelik görüntülerden ve yorumculardan anladığım kadarıyla da çok hızlı,çok kuvvetli..Sarışın falan bir çocuk.. Spiker sordu, hiç urfalıya benzemiyorsun diye, o da benim gibi selanik kökenliymiş..Bence kesinlikle iyi altyapıya sahip bir takıma alınıp, en az 1 sene denenmeli..

Konuyu neden açtığıma gelirsek, izlerken düşündüm..Bu büyük takımların, büyük altyapılarındaki görevlilerinden, hiç olmazsa 1 tanesi, bu programla beraber şehir şehir gezse, oyuncuları izlese, bu büyük takımlar ne kaybeder? Azıcık sivrilen Türk oyuncu için, kapının 5 m avrodan açıldığı bir dönemde,çok büyük bir fırsat bu yarışma..Binlerce genç oyuncuyu izleyebilirsin..Ayrıca, herhangi bir takımın altyapı seçmesi gibi de değil..yani X takımının altyapı seçmesi olsa, X takımından nefret eden bir adam gelmeyebilir,ama bu öyle değil..Tamamen tarafsız ve inanıyorum ki altyapılardaki kadar torpilin olmadığı bir ortam..Onun oğlu,bunun yeğeni diye diye, bir sürü yeteneksiz adamı altyapılara dolduruyorlar, ondan sonra gidip gurbetçi oyuncu arıyorlar..Bu şu demek:" kardeşim biz beceriksiziz..70 milyonluk ülkede, 3-4 yılda belki 1 oyuncu yetiştirebiliyoruz..Ama siz işi biliyorsunuz, 5 milyon adamdan, her sene en az 10 tane kalburüstü oyuncu çıkarıyorsunuz..O yüzden alın bu parayı, verin oyuncuyu.."
 
o programa geçenlerde de ben denkgeldim..yabancı bi teknik adamla ahmet çakarlar felan vardı..

söylediklerinde haklısın..hazıra alışmış milletiz..
 
dün aksam da scw yemeğinde bu konuya denk geldim.. urfayla aram ne ki.. bize uğramadılar ama 14-16 yaşında arıyorlar..
bende bir çocuk işte tam zamanı
2000 doğumlu ALLAH bir yetenek vermiş anlatamam sadece bundan iyi bir eğitime ihtiyaç var..
öyle bir 1.80 değil
o bir arda o bir maradona bir hagi kıvamında--istiyorum ki birisi elinden tutsun baba var ama yok 7 yıldır cezaevinde bir bakıma yetim..
sanki biliyorlarmış da adını koymuşlar: adı -MAZLUM-
ama bir top oynuyor izlerken keyif alıyorsun
abileri maç yaparken onu da kendi takımlarına alıyorlar
burda halk eğitimin futbol okuluna gönderdim oraya gidiyor ayrıca hafta 3 gün de bende HOKEY takımında çalışıyor
geldiğinin 2. günü sanki 6 aydır hokey oynuyormuş gibi oynamaya başladı..
hokey oynadığında bile izlerken keyif alıyorum..ama o futbolu çok seviyor ne yazık ki istanbulda değilim alıp götüreyim göstereyim..
MaşeALLAH diyeyim nazar değmesim..
 
Türkiyedeyiz hatırlatayım :) bu işler pekte yeteneğe bakmaz bu ülkede!..
 
Geri
Üst Alt