Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Trafik sigortasına yüzde 50'ye varan zam

bulosell

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
118
Yaş
47

Trafik sigortasına yapılan zam sonrasında Haziran 2012’de trafik sigortası 305 TL’ye yapılan 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin Şubat 2013’te ödeyeceği sigorta primi 472 TL’ye yükseliyor.


trafik-sigortasina-yuzde-50ye-varan-zam_1360826382.jpg



İSTANBUL - Karşılaştırma sitesi Enuygun.com’un incelemelerine göre, her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası primlerinde ciddi artışlar meydana geldi.
2012 yılının Haziran ayında örnek bir sigorta şirketinden 305 TL’ye trafik sigortasını yaptıran 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin bugün ödeyeceği sigorta primi 472 TL’ye çıkıyor. Aracın kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre değişmekle birlikte trafik sigortası primlerinde yüzde 50’ye varan zam yapıldı.
Enuygun.com Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “34 plakalı yeni tescil bir araç için trafik sigortası primi artık 500 TL’ye yaklaşıyor. Geçmiş yıllarda kaskoya göre oldukça düşük olan trafik sigortası primleri artık neredeyse kasko primlerinin yarısı kadar tutmaya başladı. Zorunlu bir sigorta türü olduğu için de milyonlarca araç sürücüsü bu zamlardan etkilenecek” açıklamasını yaptı.
YENİLEME YAPTIRANLAR DİKKAT
Sigorta yenilemesi yaptıranların da yüzde 20 ile 25 arasında zamlı fiyatlarla karşılaşacağına dikkat çeken Hacıbayramoğlu, “Trafik sigortasında zarar eden sigorta şirketleri primleri artırma yolunu seçti. Bununla beraber zorunlu trafik sigortalarında 22 bin 500 lira olan teminat bedeli bu yıl 25 bin liraya yükseltildi. Ayrıca kazalarda ödenen SGK primleri de yükseldi” dedi.

Haziran 2012’de 34 plakalı yeni tescil bir araç 305 TL’ye trafik sigortası yaptırırken, bu yıl aynı değerde bir aracın trafik sigortası primi 472 TL’ye çıktı. 06 plakalı bir araç için ödenen 252 TL’lik trafik sigortası primi ise 308 TL’ye yükseldi.
ÜÇ BÜYÜK İLDE DURUM
30 yaş üstü yeni tescil otomobillerde trafik sigortası fiyatları (TL)
Haziran 2012
Şubat 2013
34 plakalı araç
305
472
06 plakalı araç
252
308
35 plakalı araç
235
272

Kaynak:ntvmsnbc.com
 
bu nedir ya.artık buna çözüm bulmaları lazım...bu paralara sigorta yaptırılırmı...
 
temiz para devlete hali hazırda tek kaynağı devletin halk oldu
 
Ne yazık ki devletimizi ayakta tutan bizden aldıkları para. Bizimde kazançlarımız böyle olunca çok koyuyor çoooooook. Içimize oturuyor
 
İnsanları sömürmekten başka bişey değil,kıçımızdaki donu bile alacaklar...!!!
 
durmak yok kan emmeyeeeeee devammmmmmmmmm:kizgin::kizgin::kizgin::kizgin: aslında o kadar çok şey yazmak geliyor içimdenn ama işte sitemize bi zarar gelmesinnnn be kardeşimmm:mad::mad::mad::mad:
 
Bunu Bende Duymuştum Ve indirim değil Üzerine bineceğini düşünüyorum o fiyatların..

Kasko ile birleşmez ise trafikte yediginiz cezalara göre prim çıkacak, birleşirse kasko ve trafik bir poliçe olacak ve kaskonuza ödediginiz rakam+trafik sigortanıza ödediginiz rakamdan baz alırsak daha düşük olma ihtimali de var ama tabi şimdi bir değerlendirme yapmak olmaz cünkü henüz belli birşey yok.Ama yine de herşeye hazırlıklı olmak lazım devletimizin ne yapacağı belli olmuyor.
 
geçen sene 310 tl bu sene en iyi aldıgım fiyat 425 tl ye yaptırdım
 
Geri
Üst Alt