Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Trİger setİ hakkinda

escoObar

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
49
Yaş
34
Merhaba arkadaslar 1.6 8v 2007 stylance marka aracım var yıllık bakımını yaptırmak üzere aradgım BURSA dogus otoyu aracımın triger setininde değişmesi gerektigini ögrendim aracım suanda 36,000 km 36,000 km aracın triger setinin degişmesi bana cok mantıksız geldi neymiş Ya 90,000 km de değişecekmiş yada 4 yıl süreyi doldurduktan sonra değişecekmiş Sizce 36,000 km olan bi aracın triger setinin değişmesi şart mı eger değiştirmesem 4 yıl oldu diye buyuk sorunla karsı karsıya kalırmıyım tan olarak kestiremedim birde sizlerin görüşlerini almak istedim şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum ve yaklaşık olarak 900 TL civarında değişim yapıyorlar Birde periyoduk bakım fiyatına kafam takıldı 350 Tl ücret taleb ettiler sizce pahalımı yoksa uygun mu normal yıllık bakım gecen yıl 25,000 km iken girmiştim bu yıl 36,000 km ?
 
triger önemli bi parçadır kopar yada kopmaz bunu bilemezsiniz değiştirmekte yara var servis diyorsa doğrudur.
koparsa motoru at çöpe.
 
serkan kardeş bende 2008 leon aracımı bugün tarihiyle bursa doğuş oto ya bıraktım bendimde aracım 45000 km de banada 90000 km de değişmesi gerektiğini ancak 4 sene olduğu için lastik aşınması olacağından değişmesi gerektiğini servis bizzat kendisi söyledi ve aynı fiyatı banada söylediler ki bendim orada çalışan bir arkadaşım var farklı marka araç a bakıyor o arkadaşımın bunu göz ardı etmememi söyledi önemli bi bakım. bence yaptırmanı tavsiye ederim.
 
tiriger setini değiştirmenizi tavsiye ederim serviste verilen rakamlar normal ama dışarda güvendiğiniz ve işinin ehli olduğuna inandığınız bir usta var ise dışarda maliyeti yaklaşık 400-500 tl arasında çıkacaktır. ihmale gelmeyecek bir parça bu maliyetten kaçıpta ilerde 4.000-5.000 tl motora para ve zaman harçayıp aracınızdan soğumayın bence
 
serkan kardeş ben triger setini değiştirdim bursa doğuşta fakat senin dediğin gibi 900 tl ye sadece triger setini değil. tüm ağır bakım adı altında TRİGER SETİ + MOTOR YAĞI,YAĞ FİLTRESİ,BENZİN FİLTRESİ,HAVA FİLTRESİ,POLEN FİLTRESİ + 10% iskontasıyla 900 tl nin altında bir ücret ödedim sanada tavsiye ederim git pazarlığını yap bence servisine götür!
 
Bu gün serviste benim aracın triger kayışının 210.000 KM dedeğişeceği bilgisi verildi. Yeni motorlarda triger kayışının değişme süresi uzatılmış.
 
36 bin km.deki araç için 4 yıl çok erken bence. Ford 90 bin ya da 5 yıl diyordu, ben 6.yılın bitiminde değiştirmiştim. 7.yılda değiştiren de tanıyorum, tamamen şans işi. Tabi risk almaya gerek yok, kopması demek en az 5 bin lira masraf çıkarabilir ama 900 TL de çokmuş gerçekten. Dışarda yaptırmanızı da tavsiye etmem! Çok iyi işçilik gerekitren bir işlem ve garanti verilmesi gerek. Bu yüzden yetkili serviste yapılmalı diyorum. Birkaç yerden fiyat alıp biraz pazarlık yapmak gerek.
 
Bu gün serviste benim aracın triger kayışının 210.000 KM dedeğişeceği bilgisi verildi. Yeni motorlarda triger kayışının değişme süresi uzatılmış.

Benim bildiğim trigeri zincirli olan araçlarda 200 bin km.de bir değişiyor. Sizin aracın modeli ve yılı nedir?
 
2007 ALTEA 1.6 8V ARACIM 80 bin de ;
Trıger setı+devırdaım pompası+V kayısı+antıfırız+polen fılıtresı+havalandırma motorunun temızlıgı,yaglanması= İZMİR MBU Yetkılı servıste 438 tl ye degıstırdım.
 
neyse ben de bir bilgi paylaşayım tabi benim böyle diye beni dinleyin demiyorum. 2001 seat toledo 1.9 90'ın ilk sahibiyim. garanti kapsamında aracımı tüm bakımlarına zamanında götürdüm. ve garanti kapsamında çıkınca bakımlarını kendim yaptım yani yağ ve filtre gibi. 2008 yılında 90 binde motor kayışını değiştim. üç gün önce ise 180 binde ikince defa değiştim. bu değişime ben karar verdim. çünkü benim aracım bu güne kadar hiçbir tamir görmedi. birkaç ay önce frene basmadığım halde bazen yolda giderken fren lambası yanıyordu ufak bir ayarla kendim hallettim. bu güne kadar iki tane lamba değiştim. ilk beş yıl bakım için seat servisine götürürken o gündür bu gündür bakımlarını kendim yapıyorum. benim arabaya bu güne kadar hiçbir tamirci eli de değmedi. bundan dolayıdır ki 11 yıldır aynı araca talim ediyorum. içimden bir BMW sevdası var ama bir türlü elim satmaya gitmiyor. yüz kilometrede 4.5 litre yakıyor kıyamıyorum onun için.
 
Geri
Üst Alt