Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toyota Motor Co.'dan F1 garantisi

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
toyota-2009-motor.jpg


Toyota yönetimi, Formula 1 patronlarına, Japon otomobil üreticisinin Formula 1'den şok bir geri çekilme planı içinde olmadığı konusunda güvence verdi. Yönetim bununla birlikte, takımın kendini, ciddi bir kemer sıkma politikasına hazırlaması uyarısında bulundu.

Takımın 2010 bütçesinin imzalanıp imzalanmayacağına, 15 Kasım'da Tokyo'da yapılacak yönetim kurulu toplantısında karar verileceği açıklanmış, bu, Toyota'nın da Honda ve BMW'nin ardından F1'den ayrılabileceği endişelerine yol açmıştı.

Toyota Motor Co.'dan üst düzey kaynaklar, son açıklamanın Toyota'nın F1'e bağlılığını yineleme olduğunu ancak şirketin harcamalarda ciddi manada bir kısıtlama istediğini de gösterdiğini söyledi.

Kaynaklara göre, Toyota gelecek sene için takım bütçesinde yüzde 40'lık bir kesinti yapabilecek. Ancak merkezden gelen "F1'e devam garantisi"nin, takımın gelecek seneye yönelik planlarını tereddüt etmeden sürdürmesine imkan verecek.

Bunun yanı sıra F1 programında yer alan bazı personelin, 2011 için düşünelen Le Mans projesine kaydırılabileceği de düşünülüyor.

Toyota takımı sezona, bir yarış kazanmanın F1'deki geleceklerini garanti etmek için yeterli olacağı düşüncesiyle girmiş, ancak durum Concorde Anlaşması'nın imzalanmasıyla değişmişti.

Toyota F1 Başkanı John Howett de, şu an için ana faktörün, bireysel olarak alınan sonuçlar değil, F1'in genel durumu olduğunu söyledi.

TurkiyeF1.com
 
yeni lig kurucaklardı yalan oldu galiba
 
öyle bi ihtimal yaklaşık 10 senedir var FIA'yı tehdit etmenin en güzel yolu takımlar için belli alınan yanlış kararlarda..belli olmaz yakın zaman gerçekleşe de bilir artık..
 
Geri
Üst Alt