Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toyota, Araçlarını Geri Çağırmaya Devam.. "2.17" Milyon Araç..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
gaz pedalının takılması olayından sonra tahminen 10 milyon aracını geri çağırmış oluyo Toyota..



çağrılan son araçlar..

2003-2009 Toyota 4Runner (603,000 units)
2004-2006 Toyota Highlander and Highlander Hybrid (397,000 units)
2006-2010 Toyota RAV4 (761,000 units)
2008-2011 Lexus LX 570 (17,000 units)
2006-2007 Lexus GS 300 and 350 all-wheel-drive models (20,000 units)
2004-2007 Lexus RX 330, 350 and 400h (372,000 units) ..
 
bunlardaki sorun neydi Yiğit?

yanlış hatırlamıyosam 2 defa oldu fotodaki sıkışan gibi gaz pedalı yüzünden kaza..
ilki 2-3 sence önce ABD'deydi..Lexus'ta seyahat eden 5 kişilk bi ailenin hepsi hayatını kaybetti..aileye 10 milyon $ para ödedi Toyota..sonrasında ABD'den farklı bi dava üzerinden çok daha fazla bi miktar ödedi..geri çağırmalardan da her seferinde daha da fazlasına mal oldu zaten Toyota'ya geçen 2-3 senede..
 
Geri çağırmayan marka kalmadı ki...Bir tek Seat çağırmıyor..Onunda kullanıcıları servislerden hallediyor sorunları..:D
 
O ne dandik bir gaz pedalıdır arkadaş... Paspas'a sıkışmasın ya napsın
 
Öyleyse şu habere bir göz atın derim :D :D


Kendi Hatasını Anlayıp Fabrikaya Dönebilen Yeni Nesil Toyotalar Yolda

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, hatalı gaz pedalları nedeniyle yürüttükleri otomobil toplama kampanyasının tüketicilerde yarattığı tedirginlikten ötürü özür dilerken, şirketin bundan sonra yaşanabilecek olası aksaklıklara karşı üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönebilen araçlar üzerinde çalıştığını açıkladı. "Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" ismi verilen projeye göre araçların geri getirilmesindeki maliyetin neredeyse sıfırlanması bekleniyor.

Ustalar Kendi Kafasına Göre İş Yapmış

Geri çağırmalardan dolayı son günlerde önemli bir kriz yaşayan Japon devi Toyota'nın Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda düzenlediği basın toplantısında "İnanın şu araçları geri çağırırken nasıl utandığımızı Allah biliyor, ama hatadır işte. Ne yani, illa intihar mı edelim Japon'uz diye? Olmuş bir kere... Ustalara o kadar diyoruz, anlatıyoruz. Dinlemiyorlar. Yine bildiklerini okuyup, kendi kafalarına göre iş yapıyorlar." diyerek, hatalı imalatın nedeninin ustalarda olduğunu açıkladı. Yeni yetişen mühendislerin ise sadece teorik bilgilere sahip olduğunu ifade eden Toyoda "E okuldan geliyorlar, sanayi ağzını bilmiyorlar tabii. Kire, pasa, yağa elleri dokunmadan istiyorlar ki tecrübe kazansınlar. Sonra da usta bunları parmaklarının ucunda çevirince de... E sonuç ortada..." dedi.

"Bırak üretim bandından çıksın, dönerse Toyota'nındır" Projesi

Daha sonra, yaklaşık 1.1 milyar dolara malolan geri çağırmaların kulaklarına küpe olduğunu belirten Toyoda, yeni projelerini "Bazı şeyler yaşanmadan öğrenilmiyor ne yazık ki. Neyse, biz bu kadar masrafa girdik ama bu vesile ile de üretimden çıkar çıkmaz fabrikaya dönen araçların çalışmasına başladık. En kısa zamanda üretimine başlayacağımız bu arabalarda eğer bir hata varsa, bir şey denmesini beklemeden kendileri dönecekler fabrikaya. Son aşamaya geldik sayılır neredeyse. Geriye sadece otomobillerin üretimden çıkar çıkmaz nasıl fabrikaya döneceğini bulmamız kaldı." sözleriyle açıkladı. Bu uygulamanın Dünya'da bir ilk olacağının da altını çizen Toyoda "Şu son hadiselerden sonra baya açıldık. Hele elimiz rahata kavuşsun, bu projenin ardından henüz tasarım aşamasındayken fabrikaya dönebilen araç projemizin de eli kulağında..." diyerek basın toplantısını noktaladı.
 
kız arkadaşımın auris i var yaz sonu almıştı..iyi çağırmamışlar :D
 
Edanın aracını çağırdılar minik bişy taktılar ve sorun düzeldi bu konuda...
Harici Toyota şanzumanınından da çağırılmıştı bu kadar problemden sonra bana pek güven teşkil eden bir araçmış gibi gelmiyor
 
Edanın aracını çağırdılar minik bişy taktılar ve sorun düzeldi bu konuda...
Harici Toyota şanzumanınından da çağırılmıştı bu kadar problemden sonra bana pek güven teşkil eden bir araçmış gibi gelmiyor

şu yazdığını görünce,subwayde oturduğumuz akşam ki şaşkınlığın geldi aklıma..eda-toyota-kız arkadaş...tesadüfün bu kadarı :)
 
Geri
Üst Alt