Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toyota İmajını Böyle Kurtaracak ! (10 Yıl Garanti + Büyük İndirimler)

Torrado

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
955
ac27fb66c592395d90812548ce57e897.jpg


Toyota geri çağırma sonrası imaj yenileme çalışmalarına başladı bile. İlk etapta yeni garanti süresini 10 yıla kadar uzatıp, fiyatlarda büyük indirime gidecek...


Gaz pedalı, hızlanma ve fren sorunları yüzünden 8 milyondan fazla aracını geri çağırmak zorunda kalan Japon otomotiv devi Toyota sarsılan prestijini ayağa kaldırmak için yeni taktikler geliştirmeye başladı.

Şirket, müşterilerinin gözünde yerle bir olan imajını düzeltmek için otomobillerine 10 yıla kadar uzayan garanti süresi vermeyi ve binlerce dolarlık nakit indirim yapmayı planlıyor. Uzmanlara göre Toyota’nın itibarını kurtarması için yapması gereken en önemli şey “agresif” hareket etmek ve müşterilerinin etrafına koruyucu bir duvar ördüğünü hissettirmek olacak.

Bu tür nakit indirimler ya da garanti sürelerinin uzatılması gibi teşvik edici adımlar sayesinde Toyota’nın müşterilerini kaybetmekten kurtulabileceği düşünülüyor. Şirketin ABD’deki satışları ise ocak ayında yüzde 16 düştü. Müşteriyi kaybetmeme planlarının içeriğine ilişkin Toyota yetkilileri net bir açıklama yapmazken, garanti ve nakit indirim planlarının mart ayından itibaren uygulamaya girmesi bekleniyor.

Şu anda Türkiye ve AB’de 3 yıl ya da 100 bin kilometre olan garanti süresi istenirse belirli bir bedel karşılığında 5 yıla uzatılabiliyor. Toyota’nın ABD’de verdiği garanti süresi ise 3 ila 5 yıl ya da 36 ila 60 bin mil arasında değişiyor.

Hyundai de aynı yöntemi izlemişti

Bloomberg’de dün yer alan bir Habere göre benzer uygulamaları zamanında başka otomobil üreticileri de yapmıştı. Örneğin Güney Koreli otomobil devi Hyundai 1998 yılında müşterileri üzerinde dayanıklılık konusunda bıraktığı kötü intibanın ardından araçları için 10 yıllık kullanım garantisi vermeye başlamıştı.

2006 yılına gelindiğinde ise şirket garanti süresinin dolmasının ardından bu süreyi 2 yıl daha uzatıp 2010’a çekeceğini söylemişti. Toyota, Türkiye’den de 57 bin 301 aracı kampanya kapsamında gaz pedalına ilişkin sorun nedeniyle geri çağırdığını açıklamıştı. Şirket dünyada en fazla satılan hibrid aracı Prius dahil, bütün hibrid araçlarını da fren sorunu sebebiyle geçir çağırmış durumda.

Son olarak şirket haftasonunda ön aksta muhtemel çatlak nedeniyle Kuzey Amerika’da 10 bin kadar dört çeker Tacoma model pikap aracını geri çağıracağını açıkladı. Şirketin CEO’su Akio Toyoda geri çağırmalara ilişkin “Müşterilerimizin canını sıktığımız için üzgünüz” diyerek özür dilemiş, ancak özrü hem yetersiz hem de geç bulunmuştu

Kaynak : http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=288581&baslik=Toyota imajını böyle kurtaracak!
 
10 yıl demişler de km sınırını dememişler 6 ayda dolmasın sonra :D
 
Ucuza satsınlarda,bizimde işler tıkırında gitsin yaw...:)
 
Geri
Üst Alt