Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledom içine su aliyordu

SaLToN

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ara 2012
Mesajlar
50
Yaş
42
Dün yağan sağanak yağmur sonrası arabama bindiğimde yolcu tarafı sırıl sıklamdı paspas su içinde yüzüyordu. Saatlerce uraşıp içindeki suyu temizledim ve saatletce kurutma işlemi yaptım.

Suyun nereden geldiğini bulabilmek için fitilleri söktüm, basamağın içeri tarafındaki plastiği söktüm fakat oralar kuruydu. kalıflex in etrafını inceledim ama suyun biriktiği yer harici her tarafı kuruydu sanki araba suyu alttan içeri almış gibi. Ama oda imkansızdı çünkü yağmur yağarken araba park halindeydi. Sonra polen filtesinin oradan içeriye girebileceğini düşünerek polen filtresini söktüm fakat bişe anlayamadan geri kapattım. sonra kapının arasındaki plastiğin ne işe yaradığını düşünerek kurcalamaya başladım ve anladımki bu plastik su tahliye hortumuymuş. Elime kontrol kalemini aldım kurcaladıkça içinden pislik çıktı ve dışarıya su boşaldı. Bugünki sağanak yağmur sonrası aracın içini kontrol ettiğimde bir damla bile su yoktu. Diğer kapıyıda temizlerken video çekip paylaşayım dedim. Bence aracınızın içeriye su almasını beklemeden bu plastiği bi kontrol edin.


 
çok güzel bir paylaşım faydalı ve yararlı olacaktır.. Teşekkürler Gökhan abi.
 
malesef bu benimde sabah baktığımda sağ paspasın altı ıslak etrafı kuru kapı eşiğide ısalaktı acaba iç saçtanmı kaçırıyor diye düşünmeye başladım ama halının tam ortası ıslak
 
Faydalı ve çok yarar sağlayacak bir bilgi, paylaşım için teşekkür ederiz...Geçmiş olsun.

Umarım parmak bu işlemleri yaparken hasar görmedi :)
 
Bu video çektiğiniz tahliye yeri benim arabada yok

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
bu tahliye üst kısma bağlı gibi ve aslında ucu kapalı. kapı kapandığında baskı ile açılıyo sanırım. ben şahsen arabamdakini kontrol etmedim ama sol şoför kapımda ve sağ arka kağıda su alma sorunu var bende. şoför kapısı trajikomik bu durum. osmaniye yağmuruna maruz kaldı ve kapının içinde 5 litre yarım dolu su bidonu var gibi çalkalanıyordu dur kalkta en son kapı altındaki lastiği sündürdüm güzelce suyu aktı. kapı iç sacından alıyo bi yerde bi arkadaş çizim ile de göstermişti. zamanla özelliğini kaybeden bir tür sızdırmazlık malzememiz var malesef
 
ahhhhh.bende cok çektim bu illet su alma sorunundan.ama sanayide hiç bir usta bulamadı sorunu.onu da kendim kurcalaya kurcalaya buldum.genelde şöför tarafı sırılsıklam oluyordu yağmur yağdığında.şöför kapısının döşemesini söktüm.karşıma cıkan iç sacıda dikkatlice soktüm.bir baktım kapının icindeki yağmur suyu tahliye delikleri kir ve pislikten tıkalı.güzelcene temizledim.ve bu yağmur suyu tahliye deliklerini kapının altından matkap yardımıyla büyüttüm.hatta bir iki adet daha küçük delikler actım.tekrar kapı iç sacı ve döşemeyi taktım.miiiisss gibi oldu ve dertten kurtuldum.belki aynı sorunu olan arkadaşlara yardımı olur.:eek:key
 
2 adet ve 6 yıllık toledo sahibi olarak bende çok çektim bu kronik sorundan.
Öncelikle suyun kaynağını tesbit etmek gerekiyor. Motor tarafından geliyorsa polen filtresinin kapağı ve aracın sağ ve sol tarafındaki tahliye delikleri kontrol edilmeli, güzelce temizlenmeli. Polen filtresi etrafında kaçak olabilecek çatlaklık vs varsa silikonlanmalı.
Ayak basma yerleriniz ıslanıyorsa suyu kapılardan alıyordur. Bunu anlamanın en iyi yolu sızıntının olduğu kapıdaki plastik eşiğe bir parça gazete kağıdı koyup kapıyı kapatın. O kapının camına su boca edin. Bir süre bekledikten sonra kapıyı açıp gazeteyi kontrol edin eğer plastiğin üstüne gelen kısımlar ıslanmışsa o kapı su alıyordur.
Yağmur suyu camdan cam sızarak cam sıyırıcısından kapının içine süzülüyor. Süzülen su alt resimdeki sacı yalayarak bu sacın çürüyen contasından kapının plastik basamağına iniyor ve o aradan da malum yerde birikiyor.
Yapılması gereken işlem şudur.

FrontDoorSeal.jpg


Kapı döşemesini söktüğünüzde kırmızı çizgilerle belirtilen kısımda conta var,bu conta zamanla görevini yapamıyor. Bu kısmı silikonla izole etmeniz gerekiyor, vidaları gevşetip bu kısma bolca sikilon sıkın biraz bekleyip vidaları sıkın ayrıca hoparlörü tutan plastik kabın etrafından da su sızabiliyor bu kısmı da silikonlayın ve kapatın. ( Silikonla uğraşmak istemiyorsanız eczaneden bir kaç metre serum lastiği alıp bu sacın etrafında conta gibi bir tur attırıp vidaları sıkın)
Kapının altındaki plastik parçayı oynattığınızda altında delikler göreceksiniz. O delikleride bir telle iyice açın. Bu dertten kurtulun.
Beklemediğiniz bir anda çok şiddetli bir yağmur başladı ve araba sokakta duruyor bir yandan da içine su doluyor ise kapı camları ile bunların sıyırıcılarının birleşim noktasını koli bantı bantlayıp geçici olarak suyun sızmasını önleyebilirsiniz. Bu da ek bir bilgi olsun.
 
keşke havayla falan tam kurutsaydınız ya da başka bi yöntemle.sıkıcı bi durum olmuş geçmiş olsun
 
Geri
Üst Alt