Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledo yÜkseklİk

ibrahim61

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Eki 2011
Mesajlar
34
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar,

2000 model toledomda 17'' jantlarım var ama standart yay ve amörtisörle bir hayli yüksek,eibach 50mm yay takmayı düşünüyorum,bu araçta kullanan memnun olan olmayanların bilgilendirmesini rica ederim..



fotoğraf4.JPGfotoğraf3.JPG
 

Ekli dosyalar

  • lpgenI.php.png
    lpgenI.php.png
    2.2 KB · Görüntüleme: 86
  • fotoğraf3.JPG
    fotoğraf3.JPG
    46.7 KB · Görüntüleme: 40
  • fotoğraf4.JPG
    fotoğraf4.JPG
    42.6 KB · Görüntüleme: 51
toledoda 5 cm yay ıle altını yere surtersın dıkkatlı kullaman gerekli.5 cm yay takacaksan 18'' jantla takmanı öneririm.
 
17 jantla 5cm çok fazla düşüyor. ya 3,5 yay yada 18 jantla 5cm öneririm
 
jantları değiştirme elinde olan jant çok özel bi model yay da cesaretin varsa 5 tak ben toledoda 5 cm fazla düşürmüyo diyebiliyorum ama örnekleri görmek lazım...
 
yay konusunda 3,5 likten yanayım her zaman ama dediğin gibi toledoda fazla fazmıyorsa çünkü araçtan araca değişiyor 5 lik derim ama yol durumlarından dolayı 5 lik düşündürüyor.
 
Benim toledo'mda da Top Sport jantları var ve lastiklerim 215/45/17. Eskisine göre (orjinal 15" jant ve 195/65/15 lastikler) çok fark görmedim, konfor kaybı vs. Lastikler de yumuşak bu arada... Aracımda şuanda orjinal yay ve amortisörler var ve bunlar çok yumuşak, çok kolay esniyor ve zaman zaman karter korumayı vuruyorum. Özellikle de ailemler birlikte 4-5 kişi bindiğimde. İbrahim kardeş, benim aracım şuanda senin aracından daha yakın duruyor yere, sanki yay var gibi. Orjinal süspansiyon eski performansında olmadığı için sanırım böyle oluyor.

Ben bu konuda ne yapmalıyım? Acaba Eibach -3.5cm yay alsam sorunum düzelir mi? yoksa amortisör+yay mı değiştirmek lazım?
 
ölçüyorum çamurlukla teker arası aşağı yukarı 7,5 cm geliyor arkalar 3 cm önler 4.5 cm düşer dedi eibach distribitörü..
 
Omercan her kombınasyon ıle denedı bır turlu basamadı toledoyu.Orjınal amortısor ve 5 lık yay ıle oyle ahım sahım dusmuyor araba .Forumda fotograflar bolumunden cektıgım fotolar arasında var omerın toledosu da .
 
ömercanın toledosunu gördüm resimlerde istediğim yükseklikte tam bu zaten 17'' jant 5 lik yay mı var sadece...
 
Geri
Üst Alt