Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Toledo motor bloğu çatladı.

teacher1977

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ara 2010
Mesajlar
48
Yaş
47
Herkese selam.2 gün önce toledomla giderken yağ lambası yanıp sönmeye başladı.4 ay öncee aynısını yapmıştı.Biraz gittikten sonra düzelmişti.Ben yine düzelir diyerekten en azından sanayiye kadar devam edeyim dedim.Bir süre sonra motorun sesi değişti ve sarsıntılı bir şekilde stop etti.Stop etmesi ile beraber hararet yükseldi.Çekici çağırdım arabayı sanayiye çektik.Usta motor bloğunun çatladığını söyleidi.Yarın motorun içini açacaklar.İçindeki aletlere zarar vermediyse kaynakla halletmeye çalışacağını söyledi.Vermişse de çıkma bir motor bakılacağını söyledi.Çıkma 2. el motorun fiyatını 1750,0 alırsam 2750 olacağını söyledi.
Bu konu hakkında bilgisi olan ya da tecrübesi olan varsa ve biraz fikir verirse sevinirim.Moralim bozuk kafam karışık.Allah kimsenin başına vermesin.
Usta ayrıca şunu söyledi.2 hafta önce motor yağına katkı koydurmuştum.Bu katkı sanırım zift gibi kaplamış ve yağlanmayı engellemiş.Siz siz olun yağınıza hiç bir katkı koydurmayın.
 
oncelıkle gecmıs olsun cıkma motorun da temızını bulmak lazım umarım sorununuz en kısa surede cozulur
 
1750 tl ye motormu satıyolarmış. Alla alla.. Geçmiş olsun. İnş fazla sıkıntı yoktur.
 
Allah kimsenin başına vermesin gerçekten moral bozucu bir durum.20 tl lik motor katkısı başıma ne işler açtı.

sadece 20 lıralık bır motor katkısından degıldır oncesı ıllakı vardır o vesıle olmustur dırek sıfır motor al rahatına bak ozamn arada bın lıra fark var
 
sadece 20 lıralık bır motor katkısından degıldır oncesı ıllakı vardır o vesıle olmustur dırek sıfır motor al rahatına bak ozamn arada bın lıra fark var
Ustanın demesi öyle.zift gibi kaplamış motoru ve yağlanmayı engellemiş.Benimde hatam var tabi.Aracı durdurmam gerekti yağ lambası yandığı anda.Yapmadım 15 km kalmıştı sanayiye gider sandım.
 
çok büyük geçmiş olsun,
sağlık ve hayırlısı olsun...
merak ettim kullandığınız 20 tl lik yağ katkısı markası modeli nedir acaba??
bende düşünüyordum bu katkılardan...
 
Geri
Üst Alt