Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

toledo lpg sorunu

akkayaadem

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
40
Yaş
42
aracım 2001 seat toledo sıgno brc sıralı sıstem takılı.sorunum lpg ile ilgili.40 lık simit depo var.depoyu fulluyorum icerdeki gosterge 4 ışık yanması gerekirken 2 ışık yanıyor.daha once gaz ayarı yaptırmıştım brc servisinde aceba ful dolu depo kalirasyon ayarı mı bozuldu.daha önce böyle bir sorun yoktu.yeni başladı.sorun nerde aceba.gaz tam bitmeden arac benzine geciyor.yardımlarınızı beklıyorum.
 
konu lpg dönüşüm sistemlerine taşınmıştır :eek:key: konuları uygun bölümlere acalım lütfen
 
o ışıklar çok da doğru göstermiyor malesef.. daha önce forumda mevzusu geçmişdi..genelde simitlerde bu durum daha yaygındı..

benzine geçme meselesi ise.. genelde çoğu araba benzine gaz tam bitmeden geçiyor..tekrar gaza alınca 3-5 km daha gidebiliyor..

lakin sizin araç çeyrek depo varken bunu yapıyorsa ya da araba çok zorlanınca benzine atıyorsa regulatör basınç ayarı gözden geçirilmeli..
 
arac cok zorlanınca benzine gecmiyor.ceyrek deponun az altına düşünce geciyor benzine.daha önce gaz ayarı yaptırmıştım o zaman tankın kalibrasyon ayarımı bozuldu aceba.kalibrasyon ayarının bozuk olmasının bır zararı olurmu aceba.birde aracım kış aylarında cok benzin tüketiyor.baska yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.aceba depoyu ful doldurup kalibrasyon ayarımı yaptırmalıyım.birde aracım 100 km de kac lt lpg yakması gerekir üc aşağı beş yukarı
 
arac cok zorlanınca benzine gecmiyor.ceyrek deponun az altına düşünce geciyor benzine.daha önce gaz ayarı yaptırmıştım o zaman tankın kalibrasyon ayarımı bozuldu aceba.kalibrasyon ayarının bozuk olmasının bır zararı olurmu aceba.birde aracım kış aylarında cok benzin tüketiyor.baska yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum.aceba depoyu ful doldurup kalibrasyon ayarımı yapyırmalıyım.
bence dene faydası olabilir
 
toledo 1.6 signo kullanıcıları bir depo simit lpg ile kac km yol gidiyorsunuz sehir içi sehir dışı ayrı olarak verirseniz sevinirim.ben 40 lık simit depo ile sehir içi 270 sehir dısı 320 km yol gidiyorum normalmi.
 
Güzel Bir Gaz ve kalibrasyon Ayarı Gerekli birde arka depoya giden kabloları kontrol ettirin ama simit depolarda bu sıkıntı var maalesef problem giderilse bile kırmızıya düştüğünde yarım depodan biraz az gaz var demektir depoda:eek:key:
 
kalibrasyon ayarı için lpg deposu tam mı doldurulmalı.
 
Sorun varken goturun daha iyi olur. Fullemeden yani. Ayni problem eski kitimde oluyordu. Benimki yarim depoya gelince benzine atardi. Fulleyip geziyordum bende.Kis mevsiminde yapmisti. Havalar soguyunca basinc yetersiz kaliyor sanirim. Benim basinc yukseltilmisti gecmisti. Tabi sonra baska problemler. Kiti komple degistirdim de rahat ettim.
 
Birde gaz gercekten mi bitiyor yoksa ceyrek depodayken mi anlamak icin deponun ustundeki minik gostergeye bakabilirsiniz.

Basit bir problem var gibi sizinkinde. Bi ayarla halledilir. Lpg ile yasadigim sorunlar yuznden cok para kaybetmis ama cok sey ogrenmis biriyim. Umrim sizde durum tersi olur.
 
Geri
Üst Alt