Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

toledo klimam soğutmuyor

akkayaadem

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Kas 2012
Mesajlar
40
Yaş
42
arkadaşlar 1.5 yıldır klima kullanmıyordum.daha doğrusu aracı 1.5 yıl önce aldım.dün klima gazı bastırdım soğutmadı.klima radyatörü hortumları akla gelen her seyi temizlettirdim.bu sefer cok zayıf soğutmaya başladı.usta uzun süre klima kullanmadığın icin klima gazı cökmüştür dedi.kullandıkca acılır dedi.eğer acılmassa kompresör arızalıdır dedi.kompresör de pahalı ne yapacağımı şaşırdım.aracım 2001 model toledo sıgno.sizlerin yardımını bekliyorum bu konuda.
 
Klima Gazı Çökmeside neymiş.. Ozaman Yıllarca otoparklarda yada yetkili bayilerde duran araçlarında klimalarınında bozulması gerek.. Bence usta sorunu teşhis edemeyip seni başından savmış... Soğuk var ama üfleme az ise polen filtresi ve polen filtresini değiştirip polen ızgaralarınıda bi temizlettir :eek:key:
 
bir yere bağımlı kalma gerçi çözümüde bulamamış zaten, sen başka bir USTAya daha göster ve problemi anlat :eek:key:
 
polen filtresini aralık ayında değiştirmiştim.klima işlemi sırasında polen filtresini hava ile temizleyip tekrar takıldı.benim korkum kompresör arızası.aracın üflemesi güclü ancak soğutma zayıf.az soğutuyor.
 
Eğer normalde hava üflemesi güçlü ve problemsiz ise, tıkanma falan yoktur. Kompresörü test ettirin. Ya da aynı-benzer bir araçtan çıkarttırıp deneyin bir şekilde, ya da çıkma satınalın. Ebay'e de bakabilirsiniz. Toledo mk2-Golf 4-Bora-Leon mk1'in aynıdır.
 
e bay e baktım.uygun fiyatlı cıkma kompresörler var.ama nasıl satın alınacak.gümrük sıkıntısı arızalı cıkma durumu.türkiyeye kargo bedeli v.s... aklımda bir cok soru var.hic alişveriş yapmadım e bay den.alişveriş yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
e bay e baktım.uygun fiyatlı cıkma kompresörler var.ama nasıl satın alınacak.gümrük sıkıntısı arızalı cıkma durumu.türkiyeye kargo bedeli v.s... aklımda bir cok soru var.hic alişveriş yapmadım e bay den.alişveriş yapan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Dış kaynaklı alış veriş sitelerinden bir sürü şey almış biri olarak korkmayın; en az türkiyedekilerden daha güvenli merak etmeyin ve parça çok göze gelen büyüklükte değil ve ücretide 200 avronun altında ise gümrüklemeye tabi olmuyor en geç 20 gün yada 1 ay içerisinde de elinizde olur.

Eğer ucuz bulmuşsanız alın derim zira sıkıntı yaşadığınız yer (klima) parçanın gelişinde kaybedeceğiniz zamanın önemini azaltıyor..
 
Geri
Üst Alt