Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Terse Dönen Jant

Ufkbasoglu

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Eyl 2011
Mesajlar
36
Arkadaslar merhaba birşey ögrenmek istiyorum,gecen gun yolda gıderken bır arac gordum araç normal gıderken bır anda jant terse dönmeye başladı bir kaç arakdasıma sordum bazıları jantla alakalı bazılarıda aracın hızıyla ılgılı oldugunu soyledıler bunun sebebı nedır aydınlatırsanız cok sevınırım...
 
aslında hem jant hem hızla alakalı :) çok sık kollu olmayan jantlarda belli bi hızdan sonra sanki tekerlekler terse dönüyormuş gibi gelir gözümüze
 
Göz yanılması, biz saniyede 25 kare hızında görüyoruz, o anki dönme periyodu sayısı ile görsel yanılgı ortaya çıkabilir. Mesela dıpptısss diye müzk sesli bir araba bize yaklaşırken, sesi tiz, bizden uzaklaşırken sesi bas tonlarında duyarız, bu da kulak yanılgısı.
 
Yani eneserol arkadasın dedıgı gıbı jant ve hızla alakalı degılmı?
 
Jantın dizaynı ile alakalıdır tabii, kollu tarz olması lazım ki göz seçebilsin, belli bir hızda olması da gerekecek, her hızda fark edilemez.. Ancak göz yanılsın diyerek , üretimde uğraşılmaz, tesadüf işi.
 
göz yanılması belli bir hızdan sonra kolların bağlantı noktaları göz algısında kopar..sadece teker ve jantın dairesel bölümü düz dönüyormuş gbi görürüz..kopar dediğim aslında kopmayan için kolları ise bağlantı kopmuş gibi alglandığı için dönüşte hep kolların bin öncesi ve dalan göz onun bir önceki kolunu takılır bu da iç dış hıza yetişemiyormuş gibi geldiği için geri dönüyor hissiyatı verir..
 
Göz yanılgısı, ayrıca bir de durunca dönen jantlar var.Senin merak ettiğin ilk yazdığım.
 
ama cok güzel gorunuyor goze :D araba ileri giderken jantlar terse dönüyor:D

Bir cok araba tanıtım videolarında rastlanır bunlara:D

saygılar :D
 
Bu göz yanılmasını gece daha çok gözlemliyorum ben..:)
 
Geri
Üst Alt