Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

tepkisiz toplum oluşumuzla ilgili bir hikaye

mbarman

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Haz 2011
Mesajlar
102
Yaş
53
padişahın biri vezirlerini sınamak için bir plan kurmuş. şehrin girişindeki köprünün başına bir görevli koymuş ve her geçenden 10 akçe almasını istemiş. bir süre sonra vezirlerini halkın arasına salıp ahalinin bir şikayeti olup olmadığını sormuş. vezirler kimsenin şikayeti olmadığını bildirmiş. padişah bu işe kıllanmış. demişki köprünün hem girişine hemde çıkışına bir görevli koyula köprünün iki başındada 10 ar arçe alına. emir uygulanmış. yine vezirler bir şikayet olmadığını bildirmiş. iyice huylanan padişah bu sefer köprünün ortasına bir s-*-k-*-c-i koyun geleni geçeni miksin demiş. yine ahaliden şikayet gelmeyince vezirlerin kendisine yalan söylediğini düşünüp ahaliyi meydanda toplamış ve sormuş.
hey ahali köprü başını tutup para aldım sesiniz çıkmadı, çıkıştan para aldım sesiniz çıkmadı, topunuzu miktirdim sesiniz çıkmadı. yokmudur bir şikayetiniz. halinizden memnunmusunuz?
içlerinden biri sıkıla sıkıla söz alır ve derki
padişahım yüce devletlinin verdiği karara sesimizi çıkarmak ne haddimize. lakin şu mikici sayısını 2 ye çıkarsanız iyi olur. çok fazla kuyruk oluyor.

anlayana
 
eski ama acı gerçek toplum olarak bu moddayız..herkes de bunun farkında..
 
evet sıraya kaynak yapmayalım beyler :) gercekten cok anlamlı ve gunumuzu anlatan bır hıkaye
 
Geri
Üst Alt