Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

TDI golf ile ilk uzun yol

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
Arkadaslar biliyorsunuz aslnida irak ta calisiyroum ve suan izindeyim. dolayisi ile zamanim kisitli malesef aracim ile gecirebilmek icin.


araci aldigimdan beri her gun asiri yagis ve don dan dolayi pek cikamadim sadece 500 kmcik yapabildim sehir ici :)


Dolaysi ile hem biraz yola gitmek hem es dost ziyareti yapmak hemde cennet vatanimizin gozumde tuten yerlerini gorebilmek icin yola ciktim.


Ancak oncelikle ilk duragimiz GMG garage da Leonrider Serhat abimizin hediyesi olan kaput filminin cekilmesi oldu :


IMAG0035.jpg



Once ilk guzergahimiz babamla beraber babamin kankasni almak ve kendi kankami gormek icin konya oldu.


Guzergah baslangic noktasi ankara cankaya.


Kepekli koprusunden konya yoluna doner donmez yol bilgisayarini sifirladim.


Su fotograflari soforler odasi tesislerinin oraya geldigimde cektim. - en cok merak ettigim notka sehirler arasi tuketim. - guzerhah bilen bilir duz yol degildir kulu ya kadar yol dalgalidir inis cikis coktur ancak 2 seritli duble yoldur. ciddi bir trafik yoktu. kar don hic yoktu. ancak sicaklik sifirin altinda idi.


Hizi 118 km ye sabitlemisim. yol boyunca surekli sabitleme devrede idi:


IMAG0039.jpg



IMAG0041.jpg



IMAG0042.jpg



IMAG0043.jpg



Konyaya 35 km kala baslayan ve karamana kadar suren sis. yaklasik 100 km kadar sis icerisinde gittik. o kisimda 80 km hiz 4. vites - tdi 5 de zorlaniyor toparlayamiyor hay gozunu sevdigimin tsi i 70 de 6 ya atardim :)


IMAG0055.jpg



Konya dan karaman uzeri sertavul gecidi. sertavul dan mut mut uzerinden silifke silifke uzerinden susanoglu mersin. geceyi susanoglunda yazlikta gecirdim.


susanoglu noktasinda ortalamamiz 4.5 lt/100 km idi.


Sabah balkondan baktigmda deniz carsaf gibi ortalikta kimseler yok 10+ derece de sahane bir ortam vardi orada kalmak gitmek istemedim ama mecburen tekrar yol. bu arada yb ortalamamiz siliniyor malum 1 nolu ekran :)


Susanoglundan sahil yolu uzerinden cesmeli cesmeliden otoban otobanda 10 15 dakika 199 km/h ile hiz kesicide gecen dakikalar arkasindan tarsus uzeri karatas/ tuzla. koyde hava sicakligi 19 derece idi. aile akraba ziyaretleri arkasindan adanaya gecis :)


Adanada golf6 stesinden bir kac arkadasla tanisma muhabbet ile gecen bir kac fotografli bir aksam sonrasi ortalamamiz sehir ici dahil 5.3 lt/100 km.


Dun sabah ise esas amac yolculuguna ciktim. saat 6 gibi adana merkezden otobana girerek basladk yolculuga.


otoban boyunca 130 km/h ile sabitli gecen yolculuk komurler kavsagindan maras yoluna donmemiz ile once 120 ye sonrasinda maras goksun yollu uzerinde 80 -100 km arasina dustu.


Maras Tekir den bir kac manzara :


IMAG0048.jpg



tekir - goksun arasi: - puren gecidi civari


IMAG0049.jpg



IMAG0053.jpg



Goksun a yaklasirken baslayan yogun sis ve yol boyu gordugum en dusuk sicaklik:


IMAG0061.jpg



IMAG0058.jpg



Goksundan elbistan yonune dondukten sonrasi :


IMAG0062.jpg



IMAG0063.jpg



IMAG0064.jpg



IMAG0065.jpg



buda is yerimiz :)


IMAG0067.jpg



Sonrasi geri adanaya donus. ortalama tuketim gidis gelis 5.2 lt/100 km. / donus hizi gelisle ayni.


Bugunde donus gunuydu. Adana merkezden otobana girerek baslayan yolcuk Akcatekir e kadar suren rampa tirmanisi ve sonrasinda pozantiya inis pozantidan otobandan cikis 9otoban boyu hiz 130) ve gozlerimde tuten 7 virajlar mevkisi zevki ( 110 -80 arasi hiz) oradan aksaraya kadar 120 km sabit hiz. aksaray agaclida meshur domates corbasini ictiten sonra 100 km ye sabitleyerek ankaraya donus.


Sereflikochisar - kulu arasi baslayan yagmur kulu sapagi civarinda kara cevirdi. sapaktan sonrasinda yavas yavas tipiye dondu ankaraya 30 km kalana kadar tipi icerisinde gecti yolculuk. Su saatlerde yolun o kisimlarinin karayollarinin calismasina ragmen kapanmis oldugunu dusunuyroum yagis ve dis isi dusmesinden dolayi.


Eve varis adana evden ciksi ankara evin onune parkedis ortalama 4.8 lt / 100km.


Bu fotograflarda donsute kar altina gelis:


IMG_7479.jpg



IMG_7482.jpg



IMG_7486.jpg



Suan ankaradayiz yaklasik olarak 2000 km yapmis olmanin yorgunlugunu gidermeye calisiyoruz yem le :)




Afiyet olsun :)
 
:) süper bir yolculuk yapmışsın :) Bende yazın düşünüyorum bakalım ..
 
Güzel ve keyifli bir yolculuğun ortalaması harika olmuş :) :eek:key:
 
Güzel bir yolculuk olmuş..

Böyle fotoğraflı anlatımlar ile oldumu tadından yenmiyor konu :)

Golf benimde çok sevdiğim, hatta param olsa aynı aracın TDI modelini alacağım araçtır..

Aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileğiyle..
 
Golf gibi bir arac ile seyahat ve bu ortalama cok guzel bir ikili olmus..Yanlis hatirlamiyorsam aracin uzerinde kış lastikleri takmistin..Bununla ilgili gozlemlerinide(yol tutus,konfor,ses vb)paylasirsan sevinirim
 
kis lastikleri normal asfalt uzerinde gram ses cikartmiyor. ancak desen yapisi ve hamur yapisindan dolayi puruzlu satih kaplama olan yerlerde gurultu ki buda normal.

kar buz uzerinde gram kayma gezme yok. tuketim olarak en verimlilerinden.

daha once 3 takim ug7 den sonr tercih ettim acikcasi ug8 leri anliyacaginiz oldukca memnunum. hatta sertavul dan silifkeye inerken arabadakilerin ici disina cikti ama en ufak sknti yasatmadi bana :)
 
resmen şuan bi seyahat ettim :) güzel anlatım olmuş başarılı :)
 
kis lastikleri normal asfalt uzerinde gram ses cikartmiyor. ancak desen yapisi ve hamur yapisindan dolayi puruzlu satih kaplama olan yerlerde gurultu ki buda normal.

kar buz uzerinde gram kayma gezme yok. tuketim olarak en verimlilerinden.

daha once 3 takim ug7 den sonr tercih ettim acikcasi ug8 leri anliyacaginiz oldukca memnunum. hatta sertavul dan silifkeye inerken arabadakilerin ici disina cikti ama en ufak sknti yasatmadi bana :)

o yolu iyi bilirim harika dağ yolu göksu eşliğinde:eek:key:
 
Geri
Üst Alt