Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Takımlar yeniden motor gelişimini görüşmeye hazır

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Takımlar, gelecek sezon motorların yeniden geliştirilmesine izin verilmesi ihtimalini görüşmeye hazırlanıyor.

Mevcut düzenlemelere göre motor teknolojisinin dondurulması kuralı nedeniyle takımlar motorlarını geliştiremiyor. Bunun tek istisnası geçtiğimiz sene Renault oldu. Federasyon, Fransız ekibine sezon sonunda motorunda modifiye yapmasına izin verdi.

Bu sezon Mercedes araçlarının sayısının artması üzerine takımlar şimdi, yeniden motor gelişiminin serbest bırakılmasını ele alacak.

Alman otomobil üreticisi Mercedes, griddeki 20 araçtan 6'sına motor veriyor. Önümüzdeki yıl muhtemelen bu sayı 8'e çıkacak.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, konunun tüm yönleriyle motor çalışma grubu içinde tartışıldığını belirterek, "Mercedes motorunun üstün bir performans gösterdiğine şahit olduk. Fakat bu konuda son sözü söylemeden önce, konuyla bağlantılı olan tüm noktaları iyice anlamamız gerekiyor" dedi.

Domenicali, "Bu, takımlar arasında müzakere edilmek üzere masaya gelecek bir konu. Çünkü bu öncelikle bizim ele almamız gereken birşey" diye konuştu.

Red Bull takım patronu Christian Horner de, konunun gündeme getirilmesinden yana olduğunu ifade etti. Horner, "Üzerinde dikkatlice düşünülmesi gereken bir konu" dedi.

Horner, motor teknolojisinin bir tarafın avantajına gelecek şekilde dondorulmasının her zaman tehlikeli olduğunu ifade etti.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt