Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Tüm ulusun başı sağolsun

ZGR

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
14,927
Yaş
32
Zonguldak'ta 3 gündür süren umutlu bekleyiş yerini acıya bıraktı.

Türkiye günlerdir soluğunu tutarak Zonguldak'taki grizu faciasından iyi bir haber bekliyordu ancak bu sabah kara haber geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji Bakanı Taner Yıldız, kameraların karşısına geçerek acı haberi verdi.

Pazartesi günü öğle saatlerinden bu yana yerin 540 metre altında bulunan 30 maden işçisinden 28'inin cesedine ulaşıldı.

Madende 19 ceset havuz bölgesinde, 9 ceset de patlamanın meydana geldiği yerin arkasında bulundu.

Karadon mevkinde asansör platformlarının tamiriyle ilgili çalışmaları sürdürdüklerini anlattıklarını belirten Bakan Dinçer 'Arkadaşlarımız dün gece yarısı platformu biraz riskli de olsa kullanılacak hale getirmeyi başardılar. Onu yaptıktan sonra da aşağı havuzun bulunduğu bölgeye ulaşabildiler. Havuzun orada arkadaşlarımız vardı. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun' diye konuştu.

Enerji Bakanı Yıldız, şu açıklamayı yaptı:

'Ocak içerisindeki havuz mevkisinde 19 işçinin, 2. ayak dediğimiz bölgede de 9 işçimizin cesedine ulaştık. Çalışmalara devam ediyoruz. Karadon'daki asansörün kısmen tamir edilmesiyle arkadaşlarımız oradan indiler ve cesetlere ulaştılar. Arkadaşlarımız büyük risk alarak burada çalışma yaptılar. Ama biz 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında bulunacağız. Basın mensupları arkadaşlarımdan ricam Karadon'a gitmemeleri. Biz bütün bilgileri buradan aktaracağız. Cesetler, Karadon bölgesinden çıkarılacak. Başımız sağ olsun. Kalan 2 arkadaşımıza ulaşmak için çalışmalar sürdürülüyor.'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Ömer Dinçer de 'Çok üzgünüz, işçilerimizin ailelerine ve Türkiye'ye 'başımız sağ olsun' diyoruz. Diğer arkadaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz' diye konuştu.

Toprak altında kalan 2 işçinin cesedine ulaşmak için de çalışmalar sürüyor.

Bakan Dinçer, cesetlerin Karadon mevkinden 2 saatte çıkarılabileceğini bildirdi.
 
Allah rahmet etsin
yakınlarına sabırlar versin...

üzücü bir durum ateş düştüğü yeri yakar...

riski en yüksek meslek yada iş ortamı.
 
Allah rahmet eylesin yakınlarına sabırlar versin...
 
Allah ailelerine sabır versin.. :( :(
 
Allah rahmet eylesin..Ailesine ve yakınlarına sabırlar versin...
 
Allah rahmet eylesın aılelerıne sabır versın cok zor valla =((
 
allah rahmet etsin yakınlarına allah sabırlık versin
 
Zonguldaklı biri olarak çok üzgünüm niceleri gibi allah maden ocaklarında yaşamını yitirenlere rahmet geride kalanlara sabır versin mekanları cennet olsun. Bilirim ocakları deniz seviyesinin 500 m altında çalışmak çook zor bir iş benimde arkadaşlarımın babaları amcaları dedem hep TTK da çalışmışlardır. allah kolaylık versin onlara.
 
Geri
Üst Alt