Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Stewart'tan FIA başkanlığı için aday olması istenmiş

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Jackie Stewart, Formula 1'de üst düzey ismin, kendisine Ekim ayında yapılacak FIA başkanlık seçimlerinde aday olmayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu açıkladı.

Mevcut FIA yönetimi aleyhindeki eleştirileri ile tanınan eski dünya şampiyonu pilot, aday olması yönünde, bazı önemli isimlerin baskısı altında kaldığını ifade etti.

Bu kişilerin isimlerini açıklamayacağını belirten Stewart, bu baskılara boyun eğmediğini söyleyerek, "Herşeyden önce 70 yaşındayım. Çok daha genç birini düşünmeleri gerekiyor" dedi.

FIA Başkanlığı görevi için eski pilotların seçilmemesi gerektiğini kaydeden Stewart, "Bence bu görev için ne kokpitten, ne garaj, pit alanı, ne de Formula 1'den biri seçilmeli" diye konuştu.

FIA'nın korkunç derecede bir değişime ihtiyacı olduğunu belirten Stewart, Jean Todt'un seçilmesi halinde, bu değişimin gerçekleşeceğini düşünmediğini söyledi.

Ari Vatanen'in kazanma ihtimali konusunda endişeli olduğunu da söyleyen Stewart, "Fakat kazanırsa, Formula 1 için doğru tercih olur" ifadelerini kullandı.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt