Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

sport up'ımın yakıt performansı

serkanreis

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Mar 2010
Mesajlar
2,771
Yaş
42
arkadaşalar 5 günlük izin aldım doğu karadeniz turuna çıkmaya karar verdim
şu anda trabzondayım iki günlük iznim kalldı bu güne kadar 1650km yol yaptım benzine verdiğim miktar 440 tl nasıl bir performans sizce.arkadaşlar geredeye kadar 100 le 180 arası performansla geldim gerededen sonra yolların bozukluğundan dolayı samsuna kadar 80 ile120k m performansla geldim samsundan sonra 100 ile 200km arası bir performansla geldim.trabzona 10 saatte vardım ve üç sefer mola verdim . allah kısmet ederse çarşamba günü sabah dönüş yoluna çıkıcam.
Sizce nasıl bir performans olmuş ekonomik mi yoksa aşırımı?herkese selamlar.
 
litre bazında değerlendirmek lazım ama 1.6 mpi motorlara çok yakıyor diyenler için güzel bir cevap olmuş.. bence gayet güzel tebrikler..
 
Hesapladığıma göre araç km'de 266 kuruş yakmış. Tüketim olarak ise yaklaşık 7.06lt/100km.
Az yakmış çok yakmış meselesi ise neyle kıyaslandığına bağlı. 1.4TSI ve 1.8 TSI'dan fazla, 2.0TFSI ile aynı yakmış. Buda sanırım 1.6 102hp'lik motoru hala çok yakan sınıfına sokmak için yeterli bi sebep.
Haa tabi, performansı daha tatmin edici olsaydı, bu yakıt fazla demezdim. En azından 150hp üstü abileri gibi..
 
litre bazında değerlendirmek lazım ama 1.6 mpi motorlara çok yakıyor diyenler için güzel bir cevap olmuş.. bence gayet güzel tebrikler..

Heralde o motorun konulduğu en ağır ve hımbıl araç senin bindiğin Mali :D
Tek bişey sormak istiyorum :)
Çok yakmıyosa neden LPG takdırdın :D ?
 
bu benzin fiyatlarıyla km.de 0,266 TL yakması değişken süratlere ve de klimanında ara sıra açık olduğunu düşünürsek makul gibi geldi bana.zira benimki 1.4 tsi olmasına rağmen uzun yolda 120-150 arası gitmeme rağmen 7lt.nin altına düşmüyor.
 
Heralde o motorun konulduğu en ağır ve hımbıl araç senin bindiğin Mali :D
Tek bişey sormak istiyorum :)
Çok yakmıyosa neden LPG takdırdın :D ?

he he :D öle işte taktırdım beleşe biniyom işte.. km de 170 ykr yakıyor :D :D

sana özelden mesaj attım ne oldu cevap vermedin..
 
Şimdi gördüm kusura bakma. Cevapladım :)
 
Serkan güzel değerler keyfine bak dostum. sırf az yaksın diye arabayı değiştirip tsi yada tfsi alsan az yaktırsan üstüne bi dünya para harcayacaksın oda mantığın zorlandığı yerler.
 
valla bence güzewl yakmışsın ben İstanbuldan geldim geçen gün 120km ortalama hız ile 7 lt yakmıştım :S
 
patron ben bu sabah geldim 130 - 190 arası pekde tasarruf mantığı gütmedim ortalamam 8.2lt idi. dikkat etmezsen tsi de yakıyor mpi de. makinaya kabahat bulmaksızın keyfini sürmeye çalışın, Allah daha iyilerine nasip etsin.
 
Geri
Üst Alt