Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Spor yay takmasını bilen var mı

matu

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Eyl 2009
Mesajlar
311
Herkese selam, bugün fk 5cm yaylarım geldi. Bunu nasıl takabiliriz life kaldırıp jantları sökecez eski yayları alıp yenilerini mi yerleştireceğiz acaba bilgisi olan var mı? Ben kendim yapmak istiyorum :)
 
Orjinal yayları söküp yerine aynı şekilde yenilerini takacaksın.Haliyle arabanın lifte kaldırılması gerekiyor.Kendin mi değiştireceksin ?
 
Sökme takma kişinin kendisinin yapabilecegi bir işlemdir.Bazı araclar gerektirir.Lift,şanzıman lift gibi malzemeler gerekiyor.

En önemlisi yayları taktıktan sonra rotbalanscıda kolların yenı dusukluge gore ayarlanmasıdır.Bu işlemi atlamayın....
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: matu
Sanayide arkadaşımın dükkanı var, işlemleri kendimiz uygulamak istiyoruz hava filtresi işleminide kendimiz uygulayacağız.. Ben montaj parası vermek istemiyorum açıkcası. Ayrıca bu yaylar çok ağır yav :confused:
 
yaylarda fırlama tehlikesi var kanımca ben arka yaylara hortum geçirtirken yanındaydım ustanın çok dikkatli bi çekilde çıkarma işlemini yapmıştı
 
Orjinal yaylar araç tekerlek üzerinde olmasa bile gergin duruyor fırlatıp atabilirsiniz birine zarar gelebilir iyice öğrenmeden denemeyin derim. 50 60 liraya değiştiriyorlar.
 
100 liradan aşşağı deiştirmezsin.. Çok tanıdık vs. varsa ancak.. yayları amortisörden çıkarırken bi kelepçe gibi bi alet kullanıyolar onu kullanmadan sökmeye çalışırsan dikkatli ol birini yaralayabilirsin. Yayları takarken de uçlarına hortum geçirmeyi unutmayın.
 
Demin bi arkadaşlaydık peugeout servisi var, ustasını aradı adam yarım günümüzü alır dedi bu kadar sürüyor mu bu işlem şaşırdım ben :confused:
 
Geri
Üst Alt