Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Spacer Hakkında Yardım

eneSene

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
1,285
Herkese Merhabalar;
Spacer hakkında bilgiye ihtiyacım var. Amacım arka lastikleri birazcık dışarı çıkarmak. Avantajları ve dezavantajları ile ilgili birazcık araştırma yapayım dedim iyice kafam karıştı. Jantları değiştirmiyorsan, spor yay takmıyorsan bir anlamı yok diyende var. Araç genişleyeceği için daha doğrusu lastikler arası mesafe artacağı için yol tutuşun iyileşeceğini söyleyende var tam aksine lastiklerin araca takılan yer ile olan mesafesi artacağı için araca ekstradan yük bineceği, hatta aerodinamiğinin bozulacağını söyleyende var. Bunları bulduğum yerler yine otomobil forumlarından kişiler. Burada herhangi birşey bulamadım. Teknik olarak artı ve eksilerini dile getirecek olan arkadaşlarla birlikte araçlarında kullanan arkadaşların olumlu ve olumsuz görüşlerini almak istiyorum.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
Araçta yay var varsa özellikle tekerlek ve çamurluk arasında boşuk çok az ise spacer daha güzel bir görünüm sunacaktır. Takacagınız spacerlar 15-20 mmlik oynama yapıyor ve kaliteli spacer alırsanız güvenlik konusunda sıkıntı yaşamazsanız. Yaşayan daha duymadım.

Aerodinamik için önlere 10ar mm arkalara 20şer mm takın fakat bu kadar ince hesaplar bizler gibi aracını günlük kullanan kişiler tarafından kolayca farkedilecek degişimler degiller. Her gün 200lü hızları devirenler olsak belki 220lerde hissedersiniz eger fark olumsuz ise.. Viraj performansında da Spacer daha genişlettıgınden yol tutuşu iyi olur diyen var dediginiz gibi yok efendim tekerleklere binen yük artacak bu sefer diyen de var. 20 mmlik fark bir tekere ne kadar farkettirecek ?
Kısaca daha güzel bir görüntü için spacer güzel fakat eger tekerlek ve çamurluk arası neredeyse tam kapanmamışsa spacer aracı oldugundan yüksek gösterecektir. Bu da aklınızda olsun.

Edit: imla
 
Sağolasın Bertan,
Dediğim gibi amacım herhangi bir performans beklentisi değil sadece görsel olarak hoş görüneceği kanısındayım. Araca binen yükün artması bijonların kesilmesine neden olur diyenlerde var biraz mantıklı da geliyor açıkçası. Aracımın şu anki görüntüsü bu. Önler için düşünmüyorum ancak arkalar için düşünüyorum.

 
Yasin abi arkalara 15 mmlik spacer yeterli olur kanısındayım.

- - - Mesaj Birleştirildi - - -

Önlere takacak olsaydın önler 15 arkalar 20 tam olurdu.
 
Spacer hakkında okuduğum yorumlarda görsellik harici olumlu şeyler duymadım...
 
Bence hiç deneme... Çok istiyor isen aracın kaldırabileceği büyüklükte jant ve kalın taban lastiklerde işini görür derim... çok iyi bişrşey olsa zaten aracı üretenler de bunu düşünüp orjinal yaparlardı...
 
Yapmayın ya.... Orjinal üretirleridi eyvallah.. Jantın ET degeri vs hepsi bunu etkiliyor.

Gerekli olsa fabrika yapardı gibi yorumlar yanlış..... Gerekli olsa araç egzozsuz full düz boruyla çıkardı ama bazı kanunlar vs avrupa kriterleri vs yüzünde çıkmıyor. Şimdi egzozlu araba fabrika çıkışından daha mı kötü ? böyle yorumlara bakarsak ala arabarayı showroomdan kullan aman ha dokunma cam filmi bile kötü.

Abi araban yere yakın ve daha iyi gözüksün istiyorsan spacer tak kullan. Pişman olmayacaksın. Yol tutuşum arttı veya azaldı da demezsin. Güle güle kullan aracını...
 
Geri
Üst Alt