Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

son gezimden fotoğraflar.

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
Arkadaşlar hem iş için hemde gezme amaçlı çıktığım yolculuk yeni sona erdi. gittiğim onlarca mekandan sadece balıklı göl ile hatay - iskenderun arası yoldan amik ovasının resimlerini çekebildim.

bunlar amik ovasından bir kaç fotoğraf:
(resimdeki connect cefakar yol arkadaşımız)

img0708.jpg

img0707qw.jpg

img0706e.jpg


bu resimlerde urfa balıklı göl ve etrafındaki park- kale den manzaralar. iş dolayısı ile resim çekmek için uygun olmayan bir saat idi resimlerde ufak tefek kusurlar olabilir.

img0705x.jpg

img0704f.jpg

img0701x.jpg

img0682i.jpg

img0680u.jpg

img0679ff.jpg

img0674f.jpg

img0672.jpg

img0670u.jpg

img0668.jpg

img0665d.jpg


---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Balıklıgöl, (Aynzeliha ve Halil-Ür Rahman Gölleri ) Şanlıurfa şehir merkezinin güneybatısında yer alan ve İbrahim Peygamberin ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen bu iki göl, kutsal balıkları ve çevrelerindeki tarihi eserler ile Şanlıurfa'nın en çok ziyaretçi çeken yerlerindendir.


İbrahim Peygamber, devrin zalim hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele etmeye, tek tanrı fikrini savunmaya başlayınca, Nemrut tarafından bugünkü kalenin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada Allah tarafından ateşe "Ey ateş, İbrahim'e karşı serin ve selamet ol" emri verilir. Bu emir üzerine, ateş suya odunlar da balığa dönüşür. İbrahim bir gül bahçesinin içersine sağ olarak düşer. İbrahim'in düştüğü yer Halil-ür Rahman gölüdür. Rivayete göre Nemrut'un kızı Zeliha da İbrahim'e inandığından kendisini onun peşinden ateşe atar. Zeliha'nın düştüğü yerde de Aynzeliha Gölü oluşmuştur. Her iki göldeki balıklar halk tarafından kutsal kabul edilerek yenilmemekte ve korunmaktadır.

Eski bir rivayete göre, anadolu toprakları tümü işgal durumuna düşerse bu kutsal balıklar melek asker olup kurtuluş savaşlarına katılacak denmektedir. Kutsal balıklara da askerbalık denilmektedir.
 
SCW ile gezip görmek istediğim yerlerin başında geliyor bu yöre
 
cezmi abicim ankaraya gelirim diyordun bu hafta ankaradayım sende gelirsen harika bir scw buluşması yaparız :)
 
manzaralar cok guzzel,
masadakiler leziz gozukuyor,
sanliurfa da ayri bir guzel.

tesekkurler.
 
bılgıler ıcınde resımler ıcınde cok tesekkurler
 
Antakya'yı çok merak ediyorum ya..
yakın bi ark.'ım Antakyalı orda Samandağ diye bi yer varmış oraya gitsen seni parçalarlar dese de merak ediyorum.. :D :D :D

bu arada fotolar çok keyifli Yunus'um.. :)
 
çok zevkli gözüküyo yazın ben iskenderundayken elinde yiğitle bide beraber gezelim
 
Emre çok keyifli vede lezzetli bir seyahat olmuş desene :)
 
Resimler çok güzel ellerine saglık Yunus. Aynen benim de gezip görmek istediğim yerlerden orası da. Bir de Doğu karadeniz gezisi yapmak istiyorum da bakalım, nasip :)
 
Geri
Üst Alt