Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

skoda superb 1.6 tdi elegance

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
arkadaşlar passatı sattıktan sonra bir çok araca baktık döndük dolaştık ama vw grubundan uzaklaşamadık ve bu sefer skodada karar kıldık.

öncelkle fotoğraflar

IMG_5745.jpg


IMG_5742.jpg


IMG_5740.jpg


IMG_5737.jpg


IMG_5734.jpg


IMG_5730.jpg


IMG_5722.jpg


IMG_5719.jpg


IMG_5718.jpg


IMG_5716.jpg


IMG_5715.jpg


IMG_5711.jpg


IMG_5710.jpg
 
hayırlı uğurlu olsun kardeşim.. resimleri keşke biraz daha büyük koysaydın pek belli olmuyor
 
çok güzel
keyifle binin inşallah :)
 
Araç hakkında yorumlara gelirsek.

öncelikle dış tasarımı çok şık hafif sportif detayların ağır başlı bir tasarımla karması çok şık ve çekici duruyor. tek falso tarafı arka tasarım köşeli ve yumuşakta olsa çizgili hatlar bir anda arkada yuvarlanmaya başlıyor oransız olmş ve hoş durmuyor.

iç tasarım ise kabaca vw hatları taşıyan ana ekipmanlar zaten 1-1 vw aksamı. skoda seat a nazaran vw ortaklığının ürünlerini çok daha fazla kullanıyor zira.

iç mekan genişliği arka koltuklar tabiri caiz ise limuzin formunda ben oturduğum zaman dizlerim ile ön koltuklar arası yaklaşık 25 30 cm kadar yer kalıyor ki ben 1.80 boyunda birisiyim. ön koltukların yapısı ne passatınki kadar rahat ne de leonun ki kadar iyi sarıyor ama kesinlikle rahatsz değil başarılı sayılır kumaşları yeterli kalitede.

donanıma gelirsek güncel highline passattan 1 2 kalem eksik sadece. ( deri koltuk gibi ki özellikle istemediğimiz bir olaydı :) )

ses yalıtımı konusunda passattan çok daha başarılı. özelliklede 225 taban 17 inç pirelli cinturato p7 lastiklere rağmen :) çok hafif bir lastik uğultusu var o kadar ne rüzgar sesi ne motor sesi hiç birisi gelmiyor.

süspansiyon konusu ise hafif beğenmediğim bir nokta. konfor olarak başarılı leon gibi takır tukur kalasımsı değil çalışması sessiz. ancak aracın ebatları sebebi ile sanırım yol tutuş passat kadar başarılı değil.

iç aksam malzeme kalitesi oldukça iyi ancak bir kaç işçilik kusuru var. özellikle kaporta boyanın dıştan görünmeyen kısımlarnda bir kaç kusur var ki ucuz model olmanın bedeli bu oluyor :)

gelelim aracın ruhuna yani motoruna. 1,6 tdi motoru daha önce dsgli leon ve golfte kullanmıştım. dsgli araç sahipleri hiç alınmasınlar alsınlar o araçlarını çöpe atsınlar hissiyat ve sürüş zevki arada uçurum var manuel ve dsg li araçlar arasında. araçta hafif bir hantallık var ama gaz pedalına biraz daha dokunduğunuzda anında devreye giren 250 nm o hantallığı tatminkarlık sınırları içerisinde unutturuyor ( 1600 1700 devirden sonra özellikle)

şanzıman konusuna geçelim. şanzıman oranları hafif uyumsuz denilebilir. 5 ileri aşırı uzun oranlı bir şanzımana sahip ancak 2-3-4 viteslerde oldukça yeterli hızlanma var 5. vites ise 80 90 km ile sabit giderken hafif eğimli yollarda bile motoru boğuyor devir çok düşük kalıyor. 3700 gibi bir devirdi sanırım 190 km süratte oluyor. vites geçişleri ise aşırı sert tabi tercih sebebidir ama ben pek beğenmem bu durumu :)

esas can alıcı noktaya gelirsek :) 100 km tüketimleri şehirler arası 4,5 5 lt arası (110 km sabit hız ile) şehir içi de ara ara gazlamalı 5,5 6 lt arası ki mükemmel :)
 
Hayırlı uğurlu olsun inşlh. Ama güzel bir mercedes yakışırdı..
 
Geri
Üst Alt