Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

skoda octavia RS

mayham85

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,910
Yaş
38
Arkadaşlar geçen hafta alp arkadaşımız için 2008 model octi rs aracı ekspertize götürdüm. bu nedenlede ciddi şekilde inceleme fırsatım oldu aracı. motor hepimiz biliyrouz çok yoruma gerek yok harika motor.. o yüzden motorla ilgili çok detaylı bakmadım zira ekspertiz için serviste bakacaklardı ona. ancak diyeceim şu ki araç geldiğinde yol bilgisayarı ortalaması 8,2 idi ki o güçte makine için oldukça iyi bir değer ve motor sesi harika. heleki DV den çıkan sese eridim bittim

iç mekana gelirsek. malzeme kalitesi seviyesi oldukça iyi. leondan daha iyi. zaten mk V golf ve 9n polo konsolundan karma bir konsola sahip. 25221 kmde idi araç ve ekspertiz raporu sonucuna göre hiç bir hasarı yada kusuru yok. bu şartlarda hiç bir şekilde tıkırtı yada başka bir aksamdan tek ses gelmedi.

süspansiyona gelirsek. araç VRS olduğu için normal bir octiye göre daha sert ve 225/40/18 lastiklere sahip dolayısı ile yolu direkt hissediyorsunuz.

kullanışlılık konusu ise bir octi klasiği. oldukça geniş iç mekan yüksek kalite hissi yüklemesi oldukça kolay hangarımsı bir bagaj(toledonunkinden büyük).

beğenmediğim yanlarına gelirsek.

bu araç üst seviye performans modeli. ve hız sabitleme bile sonradan takılmış fonksiyonlu direksiyon TR de hiç bir rs te mevcut değil. yol bilgisayarı yarım ekran. en saçma olanı ise iç dikiz aynası kararan değil yağmur sensörü falan yok ama dış dikizler elektro-krom. donanım ultra saçma sapan bir şey.

1,6 elegance modeli çok daha ciddi seviyede donanımlı rs ten.

ekran ve konsol aydınlatmaları ise yeşil renk ben beğenmiyorum ama tercih meselesi tabi.

fasülyenin faydasına gelirsek.

ben leona kapı fitilleri golfteki gibi değil o yüzden ses alıyor diyordum halt etmişim octiye bindikten sonra octide o fitller olduğu halde kapıların hepsi tam kapalıyken bile sanki kapı açık kalmış gibi yada sanki camlar 1 parmak açıkmış gibi bir rüzgar sesi var. özellikle arka bagaj kapağı camla beraber açılıyor ve tam arkada oturanın baş hizasından ciddi şekilde bu rüzgar sesini alıyor içeri. bunu hiç yakıştıramadım octavia ya.

işçilik konusuna girersek. orjinal deri koltukların üzerindeki dikişler düz olması gerekn yerlerde bile hafif zigzaglarla gidiyor plastik aksamın birleşim yerlerinde kusurlar mevcut. boya ve kaporta işçiliğine gelirsek VW grubu klasiği olarak o konuda işçilik çok iyi.

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
benim hayatım boyunca almayacağım arabalardan biri Octavia RS..
benim en büyük tercihim motor ve ürettiği güç..velakin bi arabayı tercih etmemdeki en büyük etken olmasına rağmen yetmiyo..
 
Octavia Rs icin ,aynı motoru ısteyen Vw kullanıcılarının genıs mekan hevesı dıyebılırız.Yagmur sensoru,kararan dıkız aynası gıbı ozellıkler ıse motorla gelen malıyeti az da olsa dusurmeye gıtmenın b yolu olabılır benım fıkrım,sonucta o arabada yok yok gıbı bır durum olsa fıyatıda suankıne gore elbet daha yuksek olcaktır.Alırmıyım ? Octaviayaya gelene kadar cok secenek var onumde daha :)
 
elestirdigin yada kusurlu gördüğün yerler bi arabada benim için daha önemli..
motor önemli ama bunlar daha önemli
 
beyler ben evli barklı birisi olsam. bana geniş kullanışlı ama aynı zamanda uygun fiyata performans sunan bir araç lazım olsa aynı motoru bir a4 yada passatta 100 bn tlden başladığı için alamıyrosam octi harika bir seçenek olur.
 
yol bilgisayarı ekranının yarım olması beni şaşırttı octavialar yarım ekranlı yol bilgisayarıyla üretildi mi ki ?
 
bir arabaya kötü demek gerçekten otomobilleri sevmemek demektir. Ben kötülemekten çok eksikleri tamamlama yönünde olurdum sanırım.
 
illa 4 kapı ve geniş iç hacim olacaksa fiyatına göre alınası bir araç bence.
 
bu aracın sıfırı ne kadardı. ??
 
Geri
Üst Alt