Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sizce Değer Mi?

kvnccelik

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
71
Yaş
36
Ibiza başlığında 10 günlük aracımın başına tatsız şeyler geldiğinden söz etmiştim. Yokuşta kayan Sütaş kamyonunun Transit'e çarpması, Transit'in de arkaya kayıp arabama yaslanması sonucu ufak çaplı hasar meydana geldi. Fazla büyük olmasa da araç 0 km olduğundan ne kadar can sıkıcı olacağını tahmin edebilirsiniz zannedersem.


Aracın plaka üstünde çizgi halinde uzaktan çok da belli olmayan boya aşınması oldu. Alt tampon orta plastik ızgara kırıldı ve orta ızgaranın sağ ve sol taraflarnda minik şeyler mevcut ama pasta cila ile geçebileceği söylendi. Resimler aşağıda,















Dün çeşitli yetkili ve özel servislere gittim, fiyat ve görüş aldım..


Sıkıntı şurada, plakanın üzerinde çizikten ve alt orta plastik ızgarayla tamponun birleşim yerindeki kusurdan dolayı tamponun tam ya da yarım boyanacağı söyleniyor, sizce böyle bir şeye değer mi? Sonuçta 10 günlük araç boyalı damgası yiyecek, karar veremedim? Orta plastik ızgarayı ise değiştirmeyi düşünüyorum. Bir de tampon plastik bir parça olduğundan sökülüp, takılırsa orijinali gibi olmayacağı söylendi. Daha önce kaza tecrübem olmadığından kafam karışıyor..


Bir de alt resimde aracı aldığım ikinci günü, araca henüz aşina değilken yaptığım bir kusur var. Arka tamponda 2 kısımda ufak boya kalkması mevcut, bunu da yarım tampon boyama ile hallederiz dediler. 150-200 tl masrafı var. Siz ne dersiniz? yaptırmaya değer mi?


 
Öncelikle geçmiş olsun, tamponun boyalı olması aracınızın değerine etki etmez. Alıcılar tamponda boya ölçmezler zaten..

Tamponu da yetkili servis gibi işi bilen (daha önce İbiza sökmüş) birileri sökerse hiçbir plastik tırnağı kırılmayacağı için sorun olmaksızın yerine oturur. Ama tırnaklar vb kırılırsa oturmada problem yaşarsınız.
 
Öncelikle geçmiş olsun tampon olduğu için ben yetkili servisinde yaptırırdım .sıfır almışınız ben olsam temiz temiz binerdim.
 
tamponun boyanması cok bişey ifade etmez rahat ol bence
 
geçmiş olsun tabi insan üzülüyor ama elden bişey gelmiyor daha farklı bişeyde yaşaya bilirdin MEVLA beterinden saklasın üzülme keyfini çıkar arcının :eek:key:
 
Tampon değilmi altı üstü onda boya var yok diye kimse bakmaz vede araç boyalı damgası yemez merak etme.. tampon sökülüp takılmasındada işin ehli biri yapartsa hiç bir sorun çıkmaz.
 
Dostlar hızlı mesajlar için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle yetkili Kayadibi servisinde bu işi yaptıracağım.. Tampondaki boyanın aracın değerini etkilemiyor olması içimi rahatlattı. Sonuçta 8-10 yıldır araç kullanıyor olsak da böyle bir şey ilk kez başıma geliyor ve tecrübesizim.

Çok sağolun.
 
Geri
Üst Alt