Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sigara Yasağı Biraz Yumuşatılmış..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
haberlerde gördüm hoşuma gitmedi değil.. :D :D

--------

Cezaevlerinde, gemi güvertelerinde ve otellerin belli odalarında sigara içilebilecek…

Özellikle eğlence yeri sahipleri ile kıraathanelerin işlerinin düşmesine neden olan sigara yasağında, ilk yumuşama geldi. Çıkarılan bir yönetmelik ile, “Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak tedavi gördüğü sağlık birimlerinde, cezaevlerinde, şehirlerarası veya uluslararası yolcu taşıyan deniz araçlarının güvertelerinde ve otellerin belli odalarında” sigara içilebilmesi için özel alanlar oluşturulacak.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından çıkarılan yönetmelik uyarınca, bu yerler ile açık havada yapılan spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin icra edildiği yerlerde tütün ürünleri tüketimi için alanlar oluşturulabilecek. Bu yerlere, ”Bu alan tütün ürünleri tüketimine ayrılmıştır. 18 yaşından küçükler giremez” yazılı levhalar da asılacak.

Tütün ürünleri tüketiminin yasaklandığı yerler ile sigara içilebilecek alanlara uyarıcı levha asmayanlara da bin lira para cezası verilecek. Yasal uyarı levhaları, turistik amaçlı tesisler, müzeler, havaalanları ile yabancıların yoğun olarak bulunduğu yerlerde, Türkçe’nin yanı sıra 6 ayrı dilde de asılacak.

Bu diller de İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça ve Arapça olarak belirlendi. Levhalarda Türkçe’in yanı sıra büyük harflerle alt alta ” NO SMOKING, DEFENSE DE FUMER, RAUCHEN NICHT GESTATTET ve NO ESTA PERMITIDO FUMAR yazacak.
 
Otel odalarında yasakmıydı? Garipmiş.
 
geç yumuşadılar yeter artık bu şekilde sağlıklı yaşam sağlanmaz insanları daha çok teşvik ediyolar yasaklar herzaman çekicidir gerçi yapılan anketler sigara tüketiminin düştüğünü belirtiyo ama onun yerine fiyatını yükseltseler ne olur acaba :D bunu yazdım şimdi forumdan bi çok kişi sövüyodur bana :D
 
geç yumuşadılar yeter artık bu şekilde sağlıklı yaşam sağlanmaz insanları daha çok teşvik ediyolar yasaklar herzaman çekicidir gerçi yapılan anketler sigara tüketiminin düştüğünü belirtiyo ama onun yerine fiyatını yükseltseler ne olur acaba :D bunu yazdım şimdi forumdan bi çok kişi sövüyodur bana :D

Ben ve benim gibi içmeyenleri hiç kimsenin zehirlemeye hakkı varmı...

Kesinlikle yok...

Yoksa ne benim nede içmeyenlerin umrunda bile degil tiryakiler...

Sövmek yakışırmı serhatım tartışırız...:)

Mesela ben patronuma a.v.m ve hastanelerde kaçak kaçak alkol kamufle edip içirirdim...:D
 
ya bu konuda bende çok sıkıntılı olanlardanım..bende tiryaki olmasamda içmeyi seviorum...en başta söleyim içenlerin içmeyenleri vede zıttı olarak içmeyenlerin içenleri engellemeye ve zarar vermeye hakkı yok...ama sorun şu tamam içmeyenler rahatsız olmasın ama içenlerinde içme hakkı olduğunu unutmamak gerekir!böle yasaklar olsun ama içenler içinde ayrı bir bölüm yapmak da zorunlu olsun havalandırması falan olan veya sigara içilebilen mekanlar ve içilemeyen mekanlar olarak ayrılsınlar..sanki sigara içmek suçmuş gibi kışın dışarılarda donmaya terkedilioruz...içilmesini istemeyenler içilebilen yerlere girmesin aynı zamanda içilemez yerlere de içenler girmesin...(bu dediğimi gayriresmi yapanlar var ama resmiyete dönüşebilir bence:))
 
Geri
Üst Alt