Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Senet İptali Yardım :(

Anarchist

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2010
Mesajlar
2,843
Yaş
39
Herkese iyi akşamlar...
Dün kalktım inegöle mobilya bakmaya gittim. Almaya niyetim yoktu ancak beğendik ve oturduk anlaşma imzaladık. 9000 tl lik malzeme aldık karşılığındada 9 aylık senet yaptık 1350 tl de nakit para verdik... Eve geldim internetten modellere bakayım bi tekrar dedim ve piyasada aynı ürünlerin toplamda 1000-1500 tl daha uygun olduğunu gördüm... Adam bize satış yaparken işte size vade farkı yapmıyorum masada sandalyede şu değişikliği yaptım bunun parasını almıyorum falan filan bir sürü salladı... Ama sonuç olarak toplama baktığınızda hem yaptığı değişikliklerin hemde vade farkını aldığnı görüyorum... Kafam attı yarın adamı arıyacağım ilk önce tatlı dille bir süre anlatmayı düşünüyorum... Ancak adamla anlaşmayı yaparken toplam 9000 tl den 250 tl bile indirim alamadık... yani tatlı dilin pek işe yarayacağını sanmıyorum... Sonrasında alışverişten vaz geçmeyi düşünüyorum... 1. si senetlerimi alabilirmiyim yasal olarak böyle bir hakkım var mı? 2. si paramı alabilirmiyim? Fatura kağıdı gibi bi Sipariş kağıdı üzerinde nakit ödediğim rakam falan yazıyor... Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?... Resmen aptal yerine konuldum canım çok sıkıldı.... :(
 
:rolleyes: Hiç bilmiyorum abi dikkat etmedim... Pek anlamam ki bu işlerden arasında ki fark nedir neler değişir yani?..
 
Malen yazması durumunda "mal karşılığı " olduğu anlaşılırki bu senetlerin bir ürün alarak verildiği belli olur,bu durumda değiş tokuş yada iadeniz daha rahat olur yasalar karşısında,yanlız nakten yazıyorsa bu sefer bu kişiden nakit para aldığınız anlamına gelir ki bu durumda değiş tokuş yada iade artık satıcının insafına kalır biraz..

Bence güzellikle anlaşma yoluna gitmeni öneririm..
 
Teşekkür ederim abi... Bende ilk o yola gidicem ama çok ters giderse mahkemeye kadar varım... Çünkü canımı çok sıktı bu durum gurur yaptım resmen :)
 
Durumunu anlıyorum,mobilya gibi cok secenekli cok alternatifli bir sektörde fiyatlarda cok değişken olabiliyor..

Ama karşılaştırma yaptığınız ürünlerde birebir aynısıda olsa işçilik de önemli bunuda gözönünde bulundur,mesela ben evlenirken cok beğendiğim bir tv ünitesi vardı ama işçilik kötüydü birebir aynısını mobilyacıma yüksek işçilik kalitesi ile 500 tl fazlasına yaptırdım..Bence iyi bir araştır derim..
 
Abi aldığım ürünler zaten kaliteli değil... Yani şöyle açıklıyayım en dandik malzemeden yapılmış ürünler yani daha dandiğini daha ucuza bulma şansım yok... Ve ürüne verilen isimde bire bir aynı ve en az 5 farklı mağaza buldum internetten hepsi daha ucuz... Dahada açıcak olursam suntadan bir tv ünitesi internette 1995 tl (birinde mağazadan gelip açık hesap alabilirsiniz diye not düşülmüş) ben 2200 tl ye aldım... Benim aldığım zaten sunta yani en dandik malzeme... Mağazalar farklı ancak model isimleri bile aynı... Mobilya sektörü de çökmüş anlaşılan... :(
 
kardeş git adamın yanına ama sağlam git ve deki vazgectım vs.. ! ama gerivites yapmadan ! ha ıcabında senetlerı kullanırım vs. der ise mahkemey gıdersın ztn senetın pek geçerlılıgı yok artık günümüzde !
 
aldığın ürünler eve geldi mi?
gelmedi ise iptal edersin küçün bir sorunlar eğer adamın elinde başka mal yoksa yada varsa bile ben bunları sana verdim diye başkası istedi veremedim der bir miktar kapora hesbı paran kalır orda..
 
Geri
Üst Alt