Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat leon hk.

Batuhan furkan

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Eki 2019
Mesajlar
112
Yaş
24
Merhabalar, 1.2 seat leonum var dsg şanzımanlı ve yeni aldım aracı bazen zorluyorum gücünü ölçmek için ve bugün dim dik bir yokuştan çıktık araçla çıkarken güven verdi ama daha sonrasında bir sorun olur mu acaba ? Ve araç kullanımıyla bakımıyla ilgili bilgiler verebilir misiniz benim gibi yeni leon almıl heleki ilk otomatik şanzıman kullanacak insanlar içinde bir bilgi olur. Şimdiden çok teşekkür ederim:)
 
Sakin kullanım herzaman önemlidir
DSG şanzuman biraz insanlarımızın gözünü korkutur ama sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum çok sıkıştırmadığın sürece.
 
Otomatik için yapabileceğiniz pek bir şey yok. Dur kalk trafikte S moduna, aşırı dur kalk trafite manuele alırsanız DSG'yi olabildiğince korumuş olursunuz. Biraz problem yaratabilen bir şanzıman. Zaten otomatik araçlarda zorlasanız da araca zarar verecek bir iş yapmanıza izin vermez. Atıyorum 120 ile giderken 7'den 2'ye takamazsınız arabayı.

Bakımlarını aksatmayın. Araç öncesinde servis bakımlı ise 7 senesi dolana kadar servise götürürseniz şanzıman garantisi devam eder. TSI motorlar biraz yağ yakabiliyorlar, 7-8000 km de yarım litre civarı. Arada bir yağı suyu tam mı diye bakın, eksiltiyorsa eksik yağını tamamlarsınız, servise gitmeye gerek yok onun için.

Zorluyorum derken, sürekli redline da kullanıyorsanız bakımlarını 10.000 e düşürebilirsiniz, arada bir gaza asılıyorsanız o kadar zorlama araç için faydalı bile sayılır, ama her ışıktan kalkarken 6.500 deviri gördürürseniz, yük binecektir. Bu durumda veya araca motorda modifikasyon yaparsanız daha sık bakım yaptırmanızda fayda olacaktır. Stock araçta 15.000 de bir girin yeter.
 
Geri
Üst Alt