Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Leon FR 2012 karşılaştığım sorunlar Hakkında...

Şef

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
412
Herkese iyi akşamlar. 3.5 aydır Seat Leon FR kullanıcısıyım. Arabamı sıfır aldım. Birkaç sorunla karşılaştım. Bunları sizinle paylaşmak istedim. Ayrıca bu gibi sorunlarla karşılaşan var mı ve sorunları nasıl çözdüler bilgi almak istiyorum.

Öncelikle otomatik kapanan yan aynalar senkronize olarak kapanmıyor. Yani şoför tarafındaki ayna 1 saniye geç kapanıyor diğerine göre. Servise sorduğumda tamamen şans. Burdaki araçlarda da senkron sorunları yaşanıyor cevabını aldım.

Ayrıca sağ ön kapım kapanırken tok bir sesle değilde 10 yıl kullanılan bir araç gibi ses çıkarıyor. Kapı sorununu servise sordum ayarı bozulmuştur bir ara uğrayın bakarız dediler ama daha servise götürmek nasip olmadı.

Bir de geçenlerde depoyu fulledim 1 ay kullandım tamamen şehir içi. 1-2 kere de arabayı zorladım. O da 12 km felan. Toplamda 150 km yol yaptım ve depoyu tekrar fulledim. 23 lt benzin aldı yani 110 tl'lik. Hesaplamalarıma göre 14 lt ye denk geliyor. Ama şunu da belirteyim şehir dışı yapma fırsatım da oldu 2-3 ay önce. 2200 km... Gidişte 7.4 lt dönüşte 6.8-7.2 lt arası yaktı. şehiriçi niye bu kadar fazla yaktı anlam veremedim. Tamamen kısa mesafelerde ve motor ısınmamışken soğuk havalarda oldu bu 150 km. Uzun uzun gezmedim şehiriçinde.

Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...


 
Bende 10 gündür kullanıyorum aynalara dikkat etmedim kapı olayı leonlara oyle benimde bagaj kapağını sert kapatmam gerekiyor arac 600 km oldu 310 liralık benzin koydum su an çeyrek depoda ortalama 9 10 arasında
 
Sanırım hava soğuk olduğundan ve kısa mesafede motor ısınmamışken sürdüğüm için bu kadar fazla yaktı. Çünkü şehir dışı deneyimimde oldu. En çok aynalar canımı sıkıyor. Sinirden aynaları katlamadan bırakıyorum garaja.
 
Bende sabah kontrol edeceğim aynalarda varmi oyle birsey diye ;) daha once style vardi onda en fazla 9 dü yakit tuketimim buna bassam 15 olur ;))
 
Sende kontrol et. 1 sn çok fazla fark değil ama adamı gıcık ediyor sonuçta sıfır araba. :)
 
ayna senkronizasyonu diagnosla çözülebilir bende 2012 tdı leon var sağ ön kapı ve sol ön kapı sesi birbirinden farklı malesef servisler pek ilgilenmiyor
 
bilgisayara bağlayıp senkronizasyon yapıcaklar kurulum
 
Geri
Üst Alt