Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

SEAT Leon ailesinin üç kapılı versiyonu Leon SC Cenevre’de‏

kaanoksuz

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Mar 2012
Mesajlar
3,094
Yaş
37
EAT, Cenevre Motor Show’da yeni Leon SC’yi tanıtıyor. İlk kez birden fazla kasa seçeneğiyle sunulan Leon SC, İspanyol markanın küçük aile otomobili grubu lansmanının ikinci aşaması. Yeni üç kapılı versiyon, daha fonksiyonel ve daha spor bir otomobil isteyen müşterilerin ihtiyacını karşılayacak.
Sınıfının en hafif otomobili

SEAT_Leon_SC_002.jpg
Beş kapılı versiyonda olduğu gibi yeni Leon SC, Volswagen Group’un çığır açan MQB platformunun kullanıldığı Martorell’de (Barselona) üretilecek. Beş kapılı versiyona kıyasla Leon SC’nin dingil mesafesi 35 mm daha kısa. Üretimde en ileri teknoloji malzemelerin kullanılması Leon SC’yi sınıfının en hafif otomobili yapıyor –önceki modele kıyasla 110 kg daha hafif- ve bu da beraberinde daha iyi sürüş ve verimlilik getiriyor.

1.2 ile 2.0 motor hacminde değişen TSI ve TDI motor seçenekleri ile sunulan Leon SC, düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor: Start/Stop sistemli 1.6 TDI 105 PS versiyonu 100 kilometrede sadece 3.8 litre yakıt tüketimine sahip. Karbon emisyonu ise kilometre başına sadece 99 gram.
Leon SC’de, 1.6 TDI 105 PS, 2.0 TDI 150 PS dizel motor seçenekleri, 1.4 TSI 122 PS, 1.2 TSI 86 PS ve 105 PS ile 1.4 TSI 140 PS benzinli versiyonlarıyla otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. Leon SC’nin en güçlü versiyonu ise 180 PS güç üreten 1.8 TSI motor seçeneği olacak. Bu motor seçeneklerinde 6 ve 7 ileri DSG şanzıman alternatifleri de yer alıyor.
Eğlence, güvenlik ve sürüş asistanı teknolojileri ile donatılan Leon SC’de 3 sürüş alternatifi bulunuyor. SEAT Drive Profile ile sürücü, eco, comfort veya sport sürüş alternatiflerinden birini seçtiğinde, aracın ivmelenmesi, direksiyon sertliği veya motor sesi, ona göre şekilleniyor. Sport modu seçildiğinde, Leon SC’nin kapı kenarlarındaki iç ışıklandırması kırmızı oluyor. Bu modda araç içinde daha agresif bir atmosfer oluşuyor. Leon SC’de, şerit asistanı, sürücünün yorgunluğunu belirleyen sürüş asistanı da sunuluyor. Olası bir kaza anında, ikincil çarpışları önleyen Çoklu Çarpışma Fren Sistemi (Multi Collusion Brake) de standart olarak veriliyor.
 

Ekli dosyalar

  • SEAT_Leon_SC_002.jpg
    SEAT_Leon_SC_002.jpg
    59.7 KB · Görüntüleme: 111
Yenisini yolda gördüm beyaz fr olanını gece güzel duruyordu 1.4tsi 140 ortalamada 5.5 yakıyorsa başarılı senin araçla okadar düşüremezsin yakıtı:D
 
Yenisini yolda gördüm beyaz fr olanını gece güzel duruyordu 1.4tsi 140 ortalamada 5.5 yakıyorsa başarılı senin araçla okadar düşüremezsin yakıtı:D
kardeşim yaramı deşme be ben benzini sildim kafadan keyfe bakıyorum artık ben 7 lerden aşagı inmiyorum
 
Bu özellikler 4 kapıda varmıdır? Yorgunluk asistanı şerit ikazı vs vs. Önemli olan o. Bir aile reisinin kolay kolay tek kapı kullanacağını düşünmüyorum eğer sadece tek kapıda varsa bunlar. :D
 
Bu hepimizin Beğendiği ve fakat çok Azımızın Alabileceği bir araç olur ancak :eek:key:
 
Geri
Üst Alt