Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat leon 2010 1.4 tsi 125 hp lpg uyumu???

-657li-

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eyl 2014
Mesajlar
44
Yaş
39
Merhaba arkadaslar ..

Araniza yeni katilmis biri olarak size bi kac sorum olucak.. yeni aldigim leonumla 50 tl benzinle 150 km ye yakin yol gidiyorum brz fazlaymis gibi geldi ve yetkili servis bakiminda yakit tasarrufu icin lpg gerekliligini sordum genelde hafta sonlari kullanacagimi soyledigimde hic gerek olmadigini soylesede benim gonlum aracima uygun bi lpg taktirmakta...sizce 1.4 tsi 125 hp leona lpg takmak ne kadar bi tasarruf saglar km 35 40 krs yakan bi araca lpg takilir mi ? Takilirsa da hangi markayi onerirsiniz?

Simdiden tesekkurler saygilar...

Murat
 
TSİ motorlara takılıyor fakat çok pahalı bildiğim kadaryla. yakıt 25 kuruşa düşer.
 
Benzinli arabayla 50 TL'ye 150 km yol gidiyosunuz ve cok yakiyor diyosunuz?? Daha ne bekliyosunuz arabadan :)
 
Eyw hocam saolasin serviscinin dedigi mantikli o zaman..15 20 krs icin lpg ye gecilmez galiba??
 
Dogrusunu isterseniz ben 20 kr yakan lpg'ye de inanmiyorum Istanbul'da. Sehir icinde 20 - 22 kr yaktigini iddia edenler var. Sehir ici trafikten kasitlari saat gece 2'de tem ya da e-5'de 80 - 90 km/h hizla gitmekse anlarim.
 
Dolayisi ile cok anlamsiz bana gore. Tabi karar sizin.
 
Senede kaç km yaparsınız ?
Tsi motorlara lpg daha yeni yeni yapılıyor gibi birşey bence. Yani tam randıman alınmayabilir. Lpg için keşke 1.6 alsaydınız.
 
50tlye 150 km çok iyi değer valla lpg ye bulaşma


Beni EDS'ler İYİ Tanır
 
hocam yılda en az 20.000 yapmıyorsanız hiiiiiç gerek yok tüpe, kendini çıkarması çok çok uzun bir süre alacaktır, araç o kadar sizde durmaz zaten bahsettiğiniz kullanımda
 
Eğer çok km yapılmıyorsa LPG mantıklı değil senin aracın için.. Maliyeti bildiğim kadarıyla 3-4000 TL yi buluyor. Km de 15 kuruşluk farkla da bu 4000 lirayı kapatmak baya baya zor.. bu sebepten dolayı bence LPG taktırma. Teknoloji daha bir kaç yıllık. Yakın zamanda fiyatların düşeceğini tahmin ediyorum. Ama şimdi mantıksız olduğunu değerlendiriyorum. Ama aracın 1.6 olsaydı kesinlikle taktır derdim. Yaklaşık 10000 km de amorti ediyor. Ama şu durumda çok uzun zaman alır hele bir de hafta sonları kullanılıyorsa.....
 
Geri
Üst Alt