Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Leon 1.4 Tsi 125 HP yazılım 250nm@150 HP

selwels

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Mar 2011
Mesajlar
45
Yaş
37
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum , seat leon 2010 1.4 tsi 125 hp aracım var. Kocaeli / İzmit den katılıyorum adım Eyüp KILIÇ tüm forum üyelerine SLM' lar olsun.

Aracımın performansını artırmak adına , Mehmet gazihan (Megaciphs ) arkadaşımıza yazılım attırmak istiyorum. Kendisi ile görüşmelerimiz sonucu anladığım kadarı ile aracımın yalnızca yazılımla 250nm/150 hp olacağını belirtti, bu forumda yazılım attırıp tecrübe edinmiş arkadaşlar varsa bu ne kadar doğrudur. Forumu incelediğim zaman sadece yazılımın tek basına etken olmadığınıda gördüm özellikle bazı arkadaslar filtre ve egsozda öneriyorlar.Yazılım Maliyeti 750 TL , Filtre 400 Lira , Egsoz hakkında ise hiç bir bilgim yok bu konudada yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Son olarakda şunu sorayım , yalnızca yazılım ve filtre taksak yeterli olurmu bana egsozun katkısı nedir ?
 
egsoz artar turbo basıncısına karsın arabanın gaz cıkısını rahatlatma amaclı tamamen,egsozsuz da kullanırsın arabanı ama turbo arabada egsoz gazı ne kadar rahat cıkarsa o kadar performans alırsın.Fıltre tsı ıcın 400 lıra cok sacma fıyat olmus,100 lıraya b aem alırsın guzel b krom boru kestırırsın yada mutlak egsozcularda baska b ısten kalma denk gelır,en olmanı alımunyum boru koyarsın yıne 400 lıra etmez.Sadece yazılımla 150bg olması da normal.Egsozla desteklıcek olursan en azından yaptıgın ısı tamamlamıs olursun
 
öncelikle hoşgeldiniz
şimdi bu chip konusunda alacağın hp ler tam olarak da öyle ama sana denildiği gibi egsozt ve filtre de yapmalıın çünkü hani bunlar tam olarak birbirini tamamlayan öğeler bana göre chip fiyatı normal gibi ama filtre çok geldi bana air intake kit i eğer egsozt yaptırıcaksan orda da yaptırabilirsin nitekim ki biz 1.8 t fr ımıza öyle yaptırdık egzost olarak sadece son susturucu yetmez komple düz boru diye tabir edilen işlemi yaptırıp onun ucuna son susturucu yaptırman gerek oda maliyeti en az 800 tl civarlarındadır hani yorum sizin ama şunuda söyliyim bu yaptırıcakların araca yapılacak en mantıklı şeylerdir
 
Sayın @kurtbil , 100 liraya aem nasıl alınıyor simotaların kitleri bile 200 lira civarında yanlısmı biliyorum :( Hele egsoz kısmını hiç anlamadım maliyet odaklı bir öneride bulunmuşsunuz fakat nasıl yapılır hiç bilmiyorum , bu konuda bize yardımcı olacak firmalar varmı _?
 
Sayın @kurtbil , 100 liraya aem nasıl alınıyor simotaların kitleri bile 200 lira civarında yanlısmı biliyorum :( Hele egsoz kısmını hiç anlamadım maliyet odaklı bir öneride bulunmuşsunuz fakat nasıl yapılır hiç bilmiyorum , bu konuda bize yardımcı olacak firmalar varmı _?

Aem dry Flow fıltre pıyasada 100-120 lıra arasında degısıyor Eyup,kıt olarak demıyorum yalnız,sadece fıltre,zaten Tsı da kıt denılcek b durum yok,turbo agzı ıle fıltre arasına b krom boru alıyosun ekstradan kı o da para tutucak bsy degıl b egsozcuda mutlaka cıkar ısıne yarıcak boyutta b parca.Egsoz konusunda eger krom flan yaptırmazsan500-600 lıraya ısın bıter.komple 60 lık Downpipe dahıl duz boru cektırıp sonuna da ya ıstedgın b marka yada custom yaptırabılcegın b son susturucu koycaksın.Yada dıger b yontem olarak sıteden yavuz Cut otu satıyor,60 lık downpipe yaptırıp kat ıptal edıceksın sonrasında Cut out koycaksın gazlıcagın zaman vanayı acıcaksın gazlıcaksın kafam rahat olsun dedıgındede kapıcaksın vanayı huzurlu stock egsozla dolascaksın
 
yalnız filtreyi alıp boruları kendi isteğin doğrultusunda soğuk hava alacak bi yere koyarsın çokta güzel olur ve maliyet düşer 400lira çok fazla olur....:eek:key: yazılımı desteklemek için filtre ve egzost sistemi şart tabi çıkışıda rahatlatman lazım turbo araçlarda egzost ne kadar rahat atarsa o kadar güzel yürür....
 
sağlıklı olarak daha fazla güç çıkabilir..
 
Hoşgeldiniz...

Orta susturucudan önce orjinal boru üzerinden cut out yapıldığında - komple sistem düz boru son susturucu vs. ile arasında çıkış rahatlığı açısından cok bir fark oluyormu ?
 
Arkadaşlar uzun zamandan beridir yazmak istiyorum fakat fırsat olmuyor.Eksoz konusunda düz borunun yahut çapı büyük herhangi bir borunun performans artışına turbo araçlarda hiç bir getirisi olmaz.Atmosferik araçlarda belki ama turbolarda mümkün değil.Onun için yanlış yönlendirmeyelim insanları.:)
 
Aramıza hoşgeldin Eyüp,

Öncelikle Kocaeli&Sakarya grubumuza dahil etmek, aktivitelerindede görmek isteriz sizi :)

Yazılım konusuna gelince en az 150 bg sahip olursunuz. Egzoz ve hava filtresiyle beraber 160 bg görebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt