Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Ibiza Lastik tavsiyesi

tylerdurden

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ağu 2013
Mesajlar
9
Yaş
44
Arkadaşlar merhaba,


2006 model Seat Ibiza 1.4 aracım var. Lastik ebatları 195/55/15. Bugün hep kafamda olan Michelin lastiklerinden almak için Michelin bayisine gittim. Yalnız bana satıcı Michelin'in yumuşak lastik olduğunu, benim ebatlarımda sıkıntı olacağını (ince yanakmış dediğine göre 55), tümsek, kaldırım vs gibi çarpmalarda rahatlıkla balon, yarılma gibi sonuçlar doğurabileceğini söyledi ve içime kurt düşürdü. Sizce de Michelin' den vazgeçmeli miyim? Vazgeçmeliysem hangi marka model lastik öneriyorsunuz? Teşekkürler
 
doğru söylemiş oldukça yumuşak lastik..bizim yollara en uygun marka biridgestone gönül rahatlığı ile kullanın
 
Kardeşim yanağını değiştirmediğin müddetçe sıkıntı yok. Orjinal ebatından şaşma.
 
orijinal ebatım 195/55/15 zaten.. Ona ince yanak diyor, bana kalırsa değil ama...
 
1955/55/15 ara ölçü olduğu için biraz fiyat farkı var.Hemde her markada 55 yok ve 195/60/15 verelim aynı filan diyolar. Ben öyle yaptım aynı değil,yakıtı etkiliyor.
 
bana da 185/60/15 verelim dediler, hem fiyat düşer, hem yanağın genişler, daha iyi olur dediler.. Yorum lütfen ?
 
Benim ibizanın orjinali 185/60/15. Bence alınır takılır. Fiyatlar nasıl?
 
benimkinde 185 60 15 HANKOOK var hiç problem yok yakıt da güzel aldığım kişi taktırmıştı güzel yani memnunum.
 
orjinali 185/60/15 hankook var üzerinde ebat olarak fakat 1 gün arayla aldık arkadaşla aynı bayiden sunroof lu onun araç onda da aynı ebad dunlop marka var
 
55 ince yanak mıymış ?:rolleyes: Anlamadığım şey lastik üreten firma bu balon yarılma ve tüm olumsuzlukları düşünerek prototipini testlerini yapıp öyle üretiyor kaldı ki firmada MICHELIN bu işin devlerinden biri.Bence lastikçi durumu baya bir abartmış.Yakıt tüketiminde de öyle aman aman bir değişiklik olmaz çok az farklar oluşabilir.
Tavsiyem Michelin dışında Pirelli ve Bridgestone olur.
Allah kazasız belasız binmek nasip etsin :)
 
Geri
Üst Alt