Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

seat ibiza 2011 - lastik ve diğer sorunlarım.

itineris

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Kas 2012
Mesajlar
6
Yaş
41
Selam arkadaşlar,
aracımda 205-45-16 lastik vardı, 205-55-16 continental ile değiştirdim. bana bir dezavantaj sağlarmı.
birde yavaş giderken 20-30km/s frene basınca sanki birşey sürtüyormuş gibi bir ses gelmeye başladı ama ara sıra yapıyor, bunun lastikle bir alakası varmıdır ?
son olarak bu arabaların hararet göstergesi yokmu :)
 
hararet kritik seviyeye ulaştığında uyarı veriyor sadece sürekli olarak harareti takip edeceğiniz bir gösterge yok ben fanı açıyorum oradaki havaya göre karar vermeye çalışıyorum.

sese gelince lastikler sıfırsa ilk 500 km alıştırmanız lazım bu dönemde kayma ya da ses yapabilir ama uzun zaman geçmişse dışardan gözleyin tekerlerin kilitlendiğini sanmıyorum abs devreye giriyor mu frene bastığınızda?
 
abs devreye girecek kadar sert frenler değil bunlar hafif dokunduğumda gelen bir ses. lastikler çok yeni 60-70km gitmişimdir henüz :)
 
205-45-16 lastikten 205-55-16 'a geçmeniz size daha fazla konfor sağlar.Bunda herhangi bir sorun yok.Düşük hızlarda frene bastığınızda gelen sürtünme sesi,önemli değil.MK5 ibizalarda kroniktir.Sorun teşkil etmez.Hararet göstergesi yoktur.Motor sıcaklığı çok yüksek seviyelere ulaşınca uyarır sadece.
 
Lastik ve jant değişimleri için hassas olmak lazım. Bu iş gerçekten çok teknik bir konudur. Öncelik ile şunu belirtelim araçlarda jant ve lastik değişimi tekerlek çapını etkiler. Tekerlek çapındaki değişim +/- % 3 geçmemelidir. Yani orjinal lastiğinizden yeni lastik çap olarak %3 artar veya azalır ise sorun yok. Sizin orjinal lastiklere göre çapınız yaklaşık 591mm dir. Yeni lastikleriniz ise 632 yapar. değişim ise %7 olmuş. Yorumu size bırakıyorum. Lastik çapını hesabını orjinal lastiğe göre aşağıya yazıyorum. Konfor arayışı içindeyseniz yanağı artırırken genişliği düşürmeniz lazım.

lastik çapı = [(Genişlik X (Yanak/100))x2] + [(jant çapı x25,4)]
 
Geri
Üst Alt