Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat ibiza 1.4 tdi stella dizel motor yaği

cenbelmilon

Kayıtlı Üye
Katılım
13 Kas 2013
Mesajlar
3
S.A. Arkadaşlar 4 ay önce motor yağı değişti 5000 km yaptım yağ eksilme yapması normal mi ? birde sizce en iyi motor yağı hangisi bu dizel TDI stella araçları için ? Motorsilk Bor katmak sizce mantıklımı ? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
 
ne marka yağ koyuldu ? daha önce başıma gelmişti toyota almıştım 210 bin km de , yağ kartında 3000 km kadar önce değişmişti yağı bende 2000 falan daha yaptım bayağı eksilmişti yağ sonra castrol magnetec 10-40 koydum 10 binde eksilen yağ miktarı 250-300 gram kadar dı , bu arada önceki yağda totalin 10-40 sentetik yağıydı

yani yağda castrolden şaşma gerisi hikaye ..
 
Yaklaşık 45000 kmye kadar castrol 10w40 tam sentetik yağını kullanmıştım aslında memnundum ama çevremden duyduğum ve forumlarda da sürekli övülen 5w30 magnetece geçtim.İkisini kıyaslarsak magnetec bana biraz daha sessiz geldi.
Motorsilk Bor çevremde kullanan kişiler var ama gerçekçi olmak gerekirse bence psikolojik bir etkisi var yani koyan kişiler genelde motor şöyle sessizleşti şöyle çekiş arttı diyor ama dediğim gibi bana psikolojik geliyor.
Aracın istediği bellidir su,yağ,yakıt.
Allah kazasız belasız binmek nasip etsin iyi forumlar:)
 
Geri
Üst Alt