Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

seat ibiza 1.4 motor ısınma sorunu?

4rd4

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Eyl 2009
Mesajlar
1,247
ibizam kısın oldukca gec ısınıyor. motor sıcaklıgının 90 lara gelmesı nerdeyse yarım saatı buluyor bu nedenlede kısın havalandırma okdr da ıyı ısıtmıyor. sızde sorun neden olabılır? servıse gostermıstım abı bı sorun yok demıslerdı ama servıs ıste :) goruslerınız nelerdır?
 
kışlık müşür ile değiştir
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: 4rd4
kitapçıkca yazıyor ,bende bu zamana kadar yanlış biliyormuşum bu konuyu mesela ben motoru ıstırdım 5 dakika falan ama kitapta öyle demiyor arabayı çalıştırıp ufak ufak giderek ısıtın diyor , yolda giderken motor yükte olduğundan daha çabuk ısınacağını yazıyor ve sürtünme de az olacağından motor ömrü için faydalı olduğu belirtiliyor
 
Benimkide geç ısınıyor . birde ilk çalışmada sogukken dizel gibi motor sesi geliyor ısınana kadar sizdede aynımı.?
 
Küçük hacimli motorlarda normal sanki.Bende de motor soğuk havada geç ısınıyor ancak dur kalk trafikte çok çabuk ısınıyor.Bunun nedeni rüzgarın radyatöre etkisinin artması ile ilgili olabilir.Bir de motor ısınmadan kaloriferi açmak motorun ısınmasını dahada güçleştiriyor.

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Benimkide geç ısınıyor . birde ilk çalışmada sogukken dizel gibi motor sesi geliyor ısınana kadar sizdede aynımı.?

ilk calıstırdıgımda devır bıraz yuksekte calısıyor daha sonra devır dusuyor bu sırada motor sesı bıraz gurultulu oluyor ewt ama dızel kadar da degıl.
 
Termostat'ı değiştirmen gerekir benimkide aynıydı 83 luk termostadı çıkardım 87 lık taktırdım sende 87 yada 90 lık taktırırsan yanarsın aracın içinde ısınma problemin olmaz.:)
 
Kesinlikle aracı olduğu yerde ısınması icin bekletmeyin bu hem yakıt tüketimini artırır hemde araç yağlama mekanizmasını olumsuz etkiler.Kışın fazla değil araç çalıştıktan 10 sn sonra hareket edin.Yalnız araç henüz ısınmaya başlarken yüksek devirlerde ve hızlarda kullanmayın bu durum motordaki yağlamayi az kılacak ve motordaki sürtünme ve aşınımı arttıracaktir.
Allah kazasız belasız binmek nasip etsin :)

HTC Desire HD A9191 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Geri
Üst Alt