Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Ibiza 1.2 tsi DSG sehir ici yakit tuketimi nedir ?

toledo5p

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Haz 2011
Mesajlar
72
Merhabalar ibiza 1.2 tsi dsg sehir ici yakit tuketimi hakkinda yorumlarinizi bekliyorum. Herkese Hayirli Bayramlar...
 
Tamamen kullanım tarzınıza bağlı, eğer ben sakin kullanırım diyorsanız veri değerlerine çok yaklaşabilirsiniz yani 7 litre civarı ama düzenli olarak 2000 devirin altında kalmak şartıyla.
Tam aksini uygularsanız da 20 litreye kadar görme şansınız var. Acıbadem'den Kadıköy'e (kısa mesafe) ilk çalıştırma (motor soğukken) da dahil ortalama 6,2 litreyi görmüşlüğüm var umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka sorularınız varsa seve seve cevaplarım Ibiza SC 1.2 Tsi DSG kullanıcısıyım ben de.
 
Kucuk hacimli motor oldugu icin kullanim tarzi ve surus guzergahi cok etkiliyor. Duz yolda anlik tuketim 5.5 larda iken yokus gordumu 10 lt ye firliyor. Benim aracim manuel 2K-2.5K arasinda vites attigimda ortalama 6.5 lt nin uzerini gormedim. 3000-4000 arasinda vites atincada tas catlasa ortalama 7.5 lt yaziyor.
 
Bende 2 aydır İbiza 1,2 tsı dsg kullanıyorum şuan araç 1780 km de son depoda ışık yanana kadar 480 km yaptı tamamen şehir içi hiç uzun yol ana yola çıkılmadı tüketim bana fazla gibi geliyor ve hiç aracı yüksek devirlere çıkartmadım. Arkadaslar duser dıyor ama ne kadar dusecek gorecegız %90 arac sehır ıcın ısı gıdıp gelırken kullanılıyor ılerıkı tuketım lerı ne kadar duser bılemıyorrum.... Bir bilgisi fikri olan yardım edebılırse sevınırım
 
ben sürekli ş.içi kısa mesafe bol ışıklı ev-iş arası kullanıyorum.5 km bazen daha az mesafe.7 lt civarı yakıyor.yoğun trafiğe yakalanmazsam 5 lt küsürleride görüyorum ş.içinde.
 
tabi gaza fazla abanmamak kaydıyla basarsanız devirli kullırsanız iyi yakıyor.
 
480 km sehir ici sanirim 9,5 litre gibi bir ortalama demek?
Kopru trafigi icin bu arac 9,5 litre yakiyorsa pek de ekonomik degil korkarim..
 
Istanbulda yasayan, ibiza 1.2 tsi dsg kullanan baska katilimci yok mu acaba, yakit tuketimi konusunda paylasimda bulunacak?
Istanbul dememin sebebi trafiginin cok daha sehir ici olmasidir:)
2 haftadir yorum ekleyen olmamis bu topice.:kizgin::confused:
 
İstanbul'da işler tamamen trafiğe bağlı, köprü trafiğinde yol bilgisayarını sıfırlayıp köprüyü geçene kadar ortalama 30 litre bile görmüşlüğüm var. Ama dediğim gibi 7-8 litre civarında gezinip durur şehir içinde. Ama yok ben sürekli seri kullanırım derseniz 10 litreyi gözden çıkarmalısınız.
 
merhaba,

ben aracımı yeni aldım henüz 780 km'de. istanbul köprü trafiğinde kullandım 2-3 kez. ortalama tüketim klima kapalıyken 12-13 lt /100 km seviyesinde... araç yeni ama o bakımdan yüksektir bu değerler. şehir dışında 300 km yol yaptım orda 6 lt /100 km yaktı ...

şimdilik elimdeki veriler bunlar.
 
Geri
Üst Alt