Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Ibıza 1.4 sabah geç çalışma!

memo13

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Kas 2013
Mesajlar
23
Yaş
39
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce adapazarı seat servisinde 30 bin bakımını yaptırdım. Bütün filtreler ve buji değişti. tabi araç lpgli olduğundan lpg filtreside değişti ve lpg ayarı yapıldı. aradan 1 hafta geçmeden sabah ilk çalıştırmada geç çalışmaya yani geç marş basamaya başladı ama gün içersinde geç çalışma sorunu yapmıyordu sadece sabah ilk çalıştırmada . 1-2 gün böyle sürdü. sonra servise gittim tekrar. serviste sorunu anlattım bana yakıt basıncından kaynakladığını kontağı 2 defa 5 saniye açıp kapattıktan sonra düzeleceğini söylediler. ben de söylediklerini aynen yaptım. ama hala aynı durum devam ediyor. belki lpgden kaynaklanıyor diye lpg ayarlarına tekrar baktırdım ama herhangi bir sorun yok. sizce sorun nedir?
 
Benim bocanegrada da aynısı olmuştu sürekli yapmaya başlamıştı belli bir müddet sonra (1ay kadar) hiç kontak basmadı. Servise çektirdim arabayı meğer akü bitmiş garantiden değiştirmişlerdi. Muhtemelen aynısıdır.
 
bu tarz sorunlarda ilk önce akü ye bakmak gerekli, yeterli sarj tutamıyorsa yeterli güç de üretemiyecektir.
 
Benim aracımda aynı sorunu yapmaya başlamıştı. sabah çalışırken geç alıyordu. Teyp ve ışıklar kapanıp açılıyordu tam marş anında. Ben teybin özelliği sanıyordum. 1 hafta içinde şarj lambası yandı. yolda akü ile 2 km kadar gece gittim. elektrikçi önünde bitti. şarj ettiler. Şarj dinamosunda bi parça değişti. ama akü çok zayıf gibiydi 1 gün beklesin akşamına basmayacak gibi tüm ışıklar sönüyordu. memlekete gidince arkadaş makine ile ölçü akım 6 ya düşüyor düşmemesi gerek akü bitik uzun yolda şarj etmesi gerekti dedi. Yeni akü aldım. Marşa basarken teybin ışıkları filan da sönmüyor artık. ve tek basmada alıyor. saniyelik bencede akünü bi ölçtür. stop halinde ölçerken klima açmadan fanı seviye 4 e getirdi. Ölçtü ozaman anlamıştı.
 
Benim bocanegrada da aynısı olmuştu sürekli yapmaya başlamıştı belli bir müddet sonra (1ay kadar) hiç kontak basmadı. Servise çektirdim arabayı meğer akü bitmiş garantiden değiştirmişlerdi. Muhtemelen aynısıdır.

Birincisi Serbay 30bin bakımında özellikle aküyü ölçtürmüştüm. bana herhangi bir şekilde akü zayıf şarj tutmuyor demeleri gerekmiyor muydu. ikincisi akü zayıf ise akü işaretinin yanması gerekmiyor mu uyarı için.

Verdiğiniz bilgiler ölçüsünde sanırım pazartesi sabah servise ya da bi elektrikçiye gideceğim. o gün akşamda kayseriye gideceğim inşallah...

verdiğiniz cevaplar için teşekür ederim...
 
Yok akü için her hangi bir uyarı çıkmıyor :) İstersen farklı bir akü al dene 2-3 gün varsa öyle tanıdıgın birisi iyi olur. Ona göre kafanda biraz rahat olur
 
Valla tanıdık yok...O yüzden aküyü bir ölçtürüyüm ona göre hareket ederim...Sonuçları bildiririm size...
 
bu sırada adapazarında seat servis dışında götürebileceğim güvenilir bir yer söyleyebilir misiniz?
 
motor normal dönüyorsa aküden değil , ama yavaş dönüyorsa (sesinden anlarsın zaten ) aküden olabilir , geçen benim başıma aynısı geldi marş normal bir şekilde basıyordu fakat araç çalışmadı 3000 km lerdeydi bu olay olduğunda , o ara ismini vermiyorum ucuz benzin alıyordum yarım depo falan vardı sonra gittim shell den fulledim o günden beri 3-4 günde dursa araç dokunduğum an marşa alıyor benzini nereden alıyorsunuz ??
 
Motor normal dönüyor ama sabah ilk çalıştırmada biraz geç marş alıyor. Normalde gün içerisindeki marş süresi 1 sn bile bulmazken, sabah ilk çalıştırdığımda 2-3 sn arası oluyor. Yakıtı da Shell den alıyorum...adapazarındaki arkadaşlar bilir devlet hastanesinin oradaki shellden...
 
Geri
Üst Alt