Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat Cordoba 1.4 Signo

eneSene

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ocak 2010
Mesajlar
1,285
Seat Cordoba 1.4 Signo - İnceleme

293.jpg


Akdeniz'in 'Çizmeli Boğası' Seat'ın Alfa Romeo'dan transfer ettiği Walter de Silva'nınçizgilerini taşıyan Cordoba Türkiye'ye 1.4 litre 75 HP ve1.4 litre 100 HP'lik benzinli, 1.4 litre 75 HPi 1,9 litre101 HP ve 1.9 litre 130 HP'lik dizel motor seçenek..

Seat'ın Alfa Romeo'dan transfer ettiği Walter de Silva'nınçizgilerini taşıyan Cordoba Türkiye'ye 1.4 litre 75 HP ve1.4 litre 100 HP'lik benzinli, 1.4 litre 75 HPi 1,9 litre101 HP ve 1.9 litre 130 HP'lik dizel motor seçenekleri ileithal ediliyor. Cordoba'nın Avrupa'da bu motor seçenekleridışında 1.2 litre 64 HP benzinli, 1.9 litre 64 HP dizel motorversiyonları da bulunuyor.1993 yıllında yollara çıkan ilkCordoba ile ismi dışında benzerlik taşımayan yeni model tüketicilereBasic, Stella, Signo ve Sport donanım seçenekleri sunuyor.Otomatik şanzıman ise sadece 1.4 litre 75HP'lik versiyondaopsiyonel olarak alınabiliyor.

Ruhunun ikizi 'Çizme' de yaşıyor.

20 mm artan (2460mm) aks mesafesi ve 117 mm artan toplam uzunluğuylaCordoba selefine göre daha büyük bir otomobil. Ibiza ile öndenaynı çehreyi sunan modelin arka bölümü Alfa 156'yı andırıyor.En az İtalyan modeller kadar agresif bir tasarıma sahip burunbölümündeki Seat logosuysa dikkat çekiyor. Stop lambalarısebebiyle arka tasarımsa Alfa 156 ile büyük benzerlik taşıyor.

İç mekan kalitesi yüksek

VW bünyesine katıldıktan sonra kalite çıtasını yükselten Seat,Cordoba'nın iç mekanında kaliteli malzeme kullanmaktan çekinmemiş.İç mekanda işçilik açısından da kusur bulunmuyor. Otomobilinaçık renkli orta konsolunun en üstüne büyük dairesel havalandırmaızgaraları yerleştirilmiş. Bunun altından başlayan koyu renkliplastik zemine sırasıyla, radyo-teyp ve dijital klima konumlandırılmış.Küllük ve çakmak ise vites kolunun önüne kapaklı bir gözünardına saklanmış. Cordoba'nın üç kollu direksiyon simidi sportifve ele çok iyi oturuyor. Cam açma ve ayna kumanda butonlarıVW ailesindeki modelleri andırıyor. Cordoba artan aks mesafesiyleiç mekanda yeterli kullanım alanını sunuyor. Ön ve arka bölümdediz ve baş mesafesi yeterli. Cordoba'nın 485 litre hacmindekibagajı arka koltukların yatırılması ile 800 litreye kadarartırılabiliyor.

motorxx.jpg


Yeterli performans

Cordoba'nın kalbinde Seat, VW ve Skoda modellerinde de kullanılan1390 cc hacmindeki dört silindirli 16 supaplı bir motor görevyapıyor. 6000 d/d'de 100 HP güç, 4400 d/d'de 126 Nm tork üretenbu motor maksimum gücünü yüksek devirlerde vermesinden ötürüalt devirlerde cansız. Artan devirlerle birlikte bu görünümortadan kalkıyor.

Test otomobilimiz 0'dan 100 km/s hıza 11.7 saniyede ulaştı.Ara hızlanma ölçümlerinde ise 60-100 km/s hızlanmasını dördüncüviteste 13.5, 90-120 km/s hızlanmasını beşinci viteste 22saniyede tamamladık. Testimiz süresince 100 km'de ortalama7.1 litre kurşunsuz benzin tüketen Cordoba 45 litrelik deposuile 633 km'lik menzile sahip.

Rüzgar sesi fazla

Gençlerin ilgisini çekmeye aday Cordoba kaliteli iç mekanıylarakipleri arasından sıyrılıyor. Yol tutuş dinamikleri başarılıolan otomobil zorlandığında önden kayıyor. Ardından arkasınıbırakan otomobili tekrar yoluna döndürmek hassas direksiyonsistemiyle sorunsuz. Otomobilin hızı arttıkça iç mekana fazlacarüzgar sesi geliyor. Bu uzun süreli yolculuklarda rahatsızlıkyaratabilir. Fren sistemi ile övgümüzü alan Cordoba 100 km/shızla giderken yapılan ani frende 39 metrede savrulmadan durdu.

geneldegerlendirme.jpg


bagajxx.jpg

arkakapixx.jpg

onkapixxk.jpg


STANDART DONANIM

Sürücüve yolcu havayastığı, ABS, EBV (elektronik fren gücü dağıtıcısı),ESBS (virajda fren destek sistemi), hız sabitleme sistemi, yolbilgisayarı, elektronik klima, yükseklik ve derinlik ayarlıelektrohidrolik direksiyon, elektrik kumandalı ön/arka camlar,ön koltuk altında çekmece, yükseklik ayarlı ön koltuklar, dörthoparlörlü radyo-teyp, asimetrik katlanabilen arka koltuk sırtlığı,bardaklık, ISO-FIX çocuk koltuğu sabitleyici, uzaktan kumandalımerkezi kilit, immobilizer, 15 inçlik alaşım jantlar, far yükseklikayarı, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar ve sis farları

onkonsolxx.jpg


asdasdby.jpg


cordoba1xx.jpg

cordoba2xx.jpg

cordoba3xx.jpg

cordoba4xx.jpg


NOT: ALINTIDIR
 
B sınıfındaki en iyi araçlardan biriydi üretimden kaldırılması kötü oldu ..
 
keşke tekrar üretime geçse bence çok arayacaklar cordobanın satışını
 
Cordoba'nın üretiminin durdurulması, Toledo'nun da kasa değiştirmesi nedeniyle Seat'ta sedan araç kalmadı. İkisini kaldırıp Exeo diye bir araç çıkardılar ama ikisininde yerini tutmaz bence. Üst sınıf bir araç olmuş. Reference modeli 40 bin TL'den başlıyor. Öztürkler'de biraz inceleme fırsatı buldum.
 
Standart donanımda ESBS (virajda fren destek sistemi) yazmışlar bu tam olarak nedir? Gerçekten var mı hiç duymamıştım?
 
Standart donanımda ESBS (virajda fren destek sistemi) yazmışlar bu tam olarak nedir? Gerçekten var mı hiç duymamıştım?

Direksiyonun biryerindeki bir nesne'den (adını tam olarak bilmediğim için böyle yazdım) direksiyonun dönüşünü algılayarak gaz kesiyo bildiğim kadarıyla. Viraj dönerken gaz yemiyomuş düzleştikten sonra alıyomuş. Özellikle denemedim servis öyle dedi.
 
bana kalırsa üretimin durması iyi oldu araba alıyoruz 1 sene sonra yenı kasası cıkıyor aldıgımıza degmıyor.En azından yenı kasa yok
 
Geri
Üst Alt