Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat alırken sıra beklemek...

bora55

Kıdemli Üye
Katılım
19 Eyl 2012
Mesajlar
2,140
Yaş
42
Arkadaşlar bu konuyu bir kaç sitede okuduğum yeni seat leon alacakların bir kaç ay bekletildiği yazıldığını gördüğüm için açayım dedim. Gerçekten de böyle birşey var mı ? Daha önce bu sıra beklemenin vw araçlarında olduğunu çok duymuştum ama seat'tada böyle birşey var mı?
 
Talepler fazla olunca birde bayilerin elindeki bos araclari istemeyince insanlar haliyle sira olayi doguyor
 
Kendisine göre özellik eklettirince diyorsunuz değil mi? mesala sunroff olacak felan diyor adam mecbur bekliyor o mu insanların beklemeden kastı.
 
Bana oyle geliyor mesela gecen gun erya da tek kapi leon vardi ama bombos bir paketti zaten cebimden o kadar para cikacak onun yerine 4-5 fazla verip sunroflu ve dolu paket rercih ederim yani beklerim;-)
 
Sunroof ve esp paketi için 2 ay beklersin demişlerdi geçen sene nedense başka yere sormadan, olmayanından aldım :)
 
yani yoğunluk olmasa bile, üretim planları gereği, bugün verilen bir siparişin fabrika çıkışı 1-2 ayı bulabilr, eh tek araç da gönderilmiyor yani belirli bir kota olunca araçlar ispanyadan gemiye yüklenip geliyor (2-3 hafta sıra bekleyebilir), 2-3 haftada nakliye ve gümrük eklerseniz ortalama 3 ay bir bekleme süresi ithal araç için normaldir

ki şu sıralar seat fabrikasında da yoğunluk oluşmuş durumda, yani pek öyle 2-3 ayda teslimat yapamıyorlar gene 6 ay falan bekleyen ingilizler var nette

tabii bir de standart modeller genelde bayiler tarafından sürekli sipariş edilir (mesela fr plus paketli leon fr) ama siz derseniz ki ben bu araca fazladan navigasyon, 10 hoparlör ses sistemi, alcantara koltuk ve arka hava yastığı istiyorum, bu araç size özel bir sipariş ile özel üretime girecek, bu da gerçekçi koşullarda en az 3 ay bekleyeceğiniz anlamına geliyor (fabrikada hiç yoğunluk yok dersek, yoğunluk artarsa bekleme süresi de artar, vw'de golf için olduğu gibi)

yani üretim planlama işleri ne yazık ki sizin bekleyeceğiniz gibi çalışmıyor, adamlar %30 kapasitede bile çalışıyor olsalar, sizin gelecek siparişiniz bir sonraki planlama sürecine geçer, bu da dönemine göre 1 ay gibi bir süredir, ha şanslısınızdır, sipariş verdiğiniz an direkt olarak planlamanın bir gün öncesidir, bir hafta içinde de üretime planlanır araç, 2 haftada fabrikadan çıkar siparişin ardından, 1 ay da nakliyesi sürse 1.5 ayda gelir araç, ama şans meselesi
 
Kafam karıştı benim araç ne zaman gelir şimdi beyfendi :D
 
Kafam karıştı benim araç ne zaman gelir şimdi beyfendi :D

ahaha 1.5 ile 8 ay arasında :D

şu anki koşulları bilemem Seat fabrikasında çalışmıyorum ne yazık ki :D ERP yazılımı sektöründe çalıştığım ve bunun da lojistik tarafında olduğum için uzun sürmesinin olası sebeplerini biraz açayım demiştim sadece :)
 
Evet arkadaşların da dediği gibi sıra beklemek gerekiyor. Bunu ilk sipariş verip 4 ay gibi beklediğim için biliyorum. Sunroof şuanda bile sıkıntılı sanırım. Geçen hafta sonu bayi ile görüştüğümde bu ayın ortalarına doğru sunroof ve özellikli araçların geleceğini fakat yeni siparişler için net gün veremedikleri için 3-5 ay söylediklerini söyledi. Benim görüşüm eğer kendi zevkime göre aracım gelecekse beklemeye değer fakat sabırsız olunursa eğer pişmanlık sonraları ortaya çıkacaktır.
 
ben mesela alcantara koltuk istiyordum ama bir onun için de 4 ay beklemeyeyim dedim :D standart döşeme de çok güzel fr lardaki
 
Geri
Üst Alt