Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat İbiza iç kapı tutamakları karbonfiber görünümlü vinyl uygulama

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Yaptığım şeyler aslında çok basit ben sadece bilgi olsun diye tecrübe edindiğim şeyleri de yazmak için açtım konuyu.

Gittigidiyor'dan sipariş ettiğim karbonfiber görünümlü vinyl aşağıdaki linkte

link :D

İşe aracımın iç kapı tutamaklarını ve iç kapı açma kolu çerçevesini sökerek başladım. Sökeceğim zaman böyle bir konu açacağım aklıma gelmediği için resim yk fakat çok basit bir işlem;
- Önce kapı kolu çerçevesini düz tornavida ile sağdan ve soldan çıkmaya zorluyoruz. Çekinmeyin, tornavidayı sallayın derinlere :)
- Daha sonra "tık" sesleriyle attığını duyduğumuz çerçeveyi söküyoruz.
Sıra kapı tutamağında;
- Sağ ve sol alttan yine düz tornavidayı takarak kaldırmak suretiyle onu tutan parçalardan da "tık" sesini duymayı bekliyoruz. Ama dikkat edin, yukarı doğru kaldıracaksınız bu parçayı...
- Cam butonu kablosunu da hassas olarak çekmek suretiyle sökebilirsiniz. Cam butonunu tutamaktan ayırmak için uzun kenarlarındaki tırnakları alttan tornavidayla kurtarmayı unutmayın.

http://img94.imageshack.us/img94/9425/img08321.jpg




Sonrasında hırdavattan aldığım 0 ve 1 numara iki zımparayı sırasıyla kullanarak bir çerçevenin yüzünü temizleyip düzelttim. Baktım zor oluyor, bıçak ile kaba yerleri kazıdım.




[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/img08361.jpg/][/URL]


B
u çerçeve siyah çıktı, diğer 3 ü beyaz. Acaba yan sanayi mi dedim, arkasında Seat amblemi ile parça kodu vardı... Neyse...








Bu arada, uzun süre aseton içinde tutunca sökmek daha kolay oluyor üstündeki kaplamayı... Eğer sadece sökmek isterseniz bence bir kaba biraz su ve 2-3 şişe aseton koyun. Karışımın içinde 0 numara (veya önce 1 sonra 0) zımpara ile kazımayı deneyin. Daha kolay olacaktır.

Ben kaplamadan önce sadece iki çerçeveyi temizlemeye 1,5 saat harcayınca vazgeçtim :) Temizleyip kapladım :)

Önce iç taraflarını küçük parçalar şeklinde kapladım, internette yazan, oval kısımları saç kurutma makinesi ile ısıtıp gerdiriniz diyordu, ama oralarda daraltmak gerekecekti :)

Sonra dış yüzüne düz bir şekilde yapıştırdım, kenarlarına defter yüzü kaplarken cilt kısmına yaptığımız gibi küçük çentikler atarak arka tarafına yapıştırdım.






Tutamaklar ise daha zor, el sokulan kısımı önce alttan bir parça sonra da üstten bir parça sokup yapıştırarak doldurdum. Sonra yüzeyi düz olarak kapladım. İşin en zor kısmı bu parçanın uç kısmının kapatılması. Çünkü genişten daralıyordu. Ben de maket bıçağı yardımı ile katlanan kısımları kesip üst üste bindirdim.

Bu da bitmiş halleri.. Çok iyi olduğunu söyleyemem. Ustaca kullanamadım, ama 5 saat harcayıp da kötü demek içimden gelmiyor :D Şaka şaka. Dediğim gibi, işin ehli değildim, ancak bu kadar olurdu, bence eski halinden iyi oldu :)





 
Güle güle kullan, iscilik fena görünmüyor.
 
eline sağlık. ancak ben arabanın sonradan kapı gıcırtısıydı falanıydı filanıydı korktuğum için bu işlere bulaşmıyorum :(
 
Teşekkür ederim Mete hocam, el işlerine yatkınlığım vardır ama küçük parçaları kaplamak hakikaten zulümmüş yahu :)
 
eline sağlık. ancak ben arabanın sonradan kapı gıcırtısıydı falanıydı filanıydı korktuğum için bu işlere bulaşmıyorum :(

Valla korktuğun kapı gıcırtısını tahmin edemedim ama benimkileri zaten söke taka hem ustası olmuş, hem de yalama etmiştim :D Alper kardeşim sen şimdilik elleme, seninki daha taze :) Bizimkiler yaşlandı, çekinmiyoruz sağına soluna dokunmaya :)
 
eline sağlık benimkileri de Setnogrom kardeşim kaplıycak bekliyorum onun eli buna çok yatkın çok araç kapladı....
 
eline sağlık benimkileri de Setnogrom kardeşim kaplıycak bekliyorum onun eli buna çok yatkın çok araç kapladı....
Hayret kullanıcı adımı doğru yazmışsın:DUnutmadım onları ben kaplayacağım:eek:key:
Emre eline sağlık güzel olmuş:) ama boyalarını neden kazıdın onu anlamadım?Bence boyaların üstüne kaplasaydın iyi olurdu ilerde kaplama kabarma yaparsan yada sıkılırsan bu seferde kolları boyatmak için para harcayacaksın.

xx
 
Geri
Üst Alt