Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Seat'ın model isimleri

leonturco

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
273
Yaş
49
Birçok Seat Leon sahibi aracını Aslan'a benzetiyor. Genelde bunun sebebi León'un ispanyolca aslan anlamına gelmesidir.

Fakat Seat, Leon için tanıtımlarında Aslan ile bir özdeşleştirme yapmıyor. Sebep, model isimlerinin yer isimlerinden geliyor olmasıdır. Örneğin;

Altea, İspanya'nın Comunidad Valenciana özerk bölgesinde yer alan Alicante'ye bağlı bir kasabadır. Akdeniz kıyısında yer alan şirin kasaba taşlı bir sahile sahip olup,
bir tepenin en üst kısmında güzel bir kiliseye sahiptir.
1990'lardan sonra yoğun bir Kuzey Avrupalı nüfus daha sıcak bir yerde yaşama amacıyla Altea'ya ve çevresine de yerleşmiştir.
Yerli halkı Katalancanın başka bir ağzı olan Valensiyaca dilinde konuşur ve bu dil aynı zamanda İspanyolca ile birlikte resmi dildir.
Ekonomisi turizm ve tarıma dayalıdır. Yoğun olarak badem ve portakal yetiştirilir.


İbiza ya da Eivissa; Akdeniz'deki Balear Adaları'nda bulunan ve İspanya yönetiminde olan bir adadır. Adada başı çeken üç şehir vardır. Bunlar, İbiza Town,
Santa Eularia del Rui ve Sant Antoni de Portmany'dir. Her ne kadar Balear Adaları'nın en büyüğü Mallorca olsa da; İbiza son 30 yıldır gerek turizmin,
gerekse de eğlence dünyasının Avrupa'daki önemli bir merkezi olmuştur.

Kastilya Leon, İspanyolca : Castilla y León ;. 94.223 km² yüzölçümüyle İspanya'nın en büyük bölgesidir. 2.511.000 nüfusa sahiptir. Başkenti Valladolid şehridir.
Tarihi Leon Krallığı ve Eski Kastilya topraklarının üzerinde kuruludur.

Córdoba eyaleti (Okunuşu: Kordoba, İspanyolca: Provincia de Córdoba) Arjantin'in merkezinde yer alan bir eyaletidir. Eyalet başkenti olan Córdoba, ülkenin ikinci en büyük şehridir.
Kuzeyden saat yönünde komşu eyaletleri Santiago del Estero, Santa Fe, Buenos Aires, La Pampa, San Luis, La Rioja ve Catamarca eyaletidir.

Toledo, İspanya'nın ortasında Kastilya-La Mancha bölgesinin merkezi olan şehir. Madrid'in 70 km güneyindedir.2005 nüfusu 75,578'dir. Şehrin Romalılar zamanındaki adı Toletum (Τώλητον)'dur.
Miladi sekizinci asırdaki Müslüman Arap fethinden sonra şehrin adı Araplarca ve diğer Müslüman milletler tarafından Tuleytula olarak tanındı.
Toledo bugün önemli bir turizm alanına sahiptir. Dış ülkelerden buraya yoğun bir turizm akımı vardır. Toledo'nun tarihi bölümünün de dahil olduğu 40 İspanya eseri UNE**** Dünya Miras Listesi'ne girmiştir.
 
Isımlerın nerden geldıgının bellı olması guzel bsey,mercedes veya bmw flan gıbı yok 3 serısı yok S serısı flan muhabbetınden daha guzel:)
 
Bi ada'mız bile var..:)Ibiza Ibiza Ibiza..Forever Ibiza :D
 
Geri
Üst Alt