Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Scirocco vs. Leon

007

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
2,619
Yaş
47
Kendi aracımla kuzenin yeni 160lık dsg sciroccosunu karşılaştırma fırsatı buldum. Paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere benim aracım 125lik TSi ama superchips yazılım ile gücü yükseltildi. İki aracı da arka arkaya denedim. Scirocco 160hp gücü sorunsuz yere iletiyor. Ve DSG'nin akıcılığı sayesinde çok seri hızlanıyor..Benim aracımda ise aynı gücü hissedebiliyorum..Arada çok büyük bir fark yok. Ama gücü yola iletmede sorunlar var.Demek ki scirocco 160bg için üretilmiş bir yürüme organına sahip ve bunu yola aktarmada sorun yaşamıyor. Fakat benim aracım 125bg için bir aktarma organına sahip olduğudandır diye düşünüyorum; güç yola aktarılırken sürekli esp tarafından dizginleniyor. Sciroccoda ise esp bu kadar sık devreye girmiyor. Tabiki scirocco daha seri ve akıcı ama arada çok da bariz bir fark hissedemedim. Yarın H&R yaylar takılacak. Sanırım yol tutuşu daha da iyi olacak.Eski ve yeni halinin fotolarını paylaşırım. H&R sanırım iyi alçaltacak.. Ama gerçekten scirocco güzel bir araç. İçi kaliteli..Bixenon adaptif farları müthiş.. Gönlümü çaldı ne yalan söyleyeyim:)
 
leon la arasında en büyük fark ta bu işte kaan abi rocco gücünü yere iyi yansıtıyor gerçekten bizim 1.6 tdi bile esp giriyor devreye her basmada
 
olay yere yansıtmak deıl buradakı,arabanın guc bandı ve sanzıman oranları ıle alakalı yoksa ıkı arabanında teker kaybı yaklası 20-30bg arasındab deger.stock golf6 160 dsg ıle de yazılımlı tsı arasında bayagı b fark var abı gıdıs konusunda rocco da aynı mokun lacıvertı
 
160 Scirocco DSG'nin tork hissiyatı biraz daha düşük DSG'nin daha pürüzsüz yere iletmesi nedeniyle..manuel'in de ise tork dağılımındaki twin'den kaynaklı homojenlik yine hissediliyo..manuelinin de aktarması bi kaç mm daha büyük.. :)
 
Her iki otomobilin lastik marka ve ebadı nedir acaba?
 
aslında stock bir tsi leonla stock bir 122bg sciroccoyu karşılaştırmak lazım.o zaman farklar tam olarak görülür.
 
Geri
Üst Alt