Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sararan Matlaşan Ve Çizilen Farların Eski Haline Çevrilmesi Resimli Anlatım

JoSepHH23

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
2,381
Yaş
33
Far camları doğrudan güneşe maruz kalır ve sararıp matlaşır.veya farınızda cizik vardır. Çevremde de çok görüyorum bu durumu. Farların aydınlatması da çok zayıflıyor. Çözümü birlikte uygulayalım... Yanlız sadece plastik camlara uygulanıyor!!

Benim Farımın tekınde ufak cızıkler oluşmustu bunlar gozume batmaya baslamıstı Farı sökerekte yapılablır bu işlem sökülmedende.

Malzemelerimiz: Öncelıkle Eger derin cızıkler varsa 600 lük kum zımpara eger yoksa 1200 lük kum zımpara kullanın.
1200-2000-3000 lik kum zımpara. Ben 1200lük ve 2000lik kullandım. 3000 ligi bulamadım:) ama işimi gördü.
Pasta cila ve uygulamak ıcın bır parca kot bezi yada üstübü.ve farı yerınde sökmıyceksek kağıt bant.

öncelikle ben farı sökmeden yaptım.Farın etrafını güzelce kagıt bantla bantladım.
Şimdi Farı zımparalamaya başlıyoruz 1200 lük kum zımparayla eger kalıcı çizikler varsa 600 lükle yapalım ilk ben 1200 lük kullandım.farı ve zımparayı ıslatıp farın bütün yüzeyini daireler cizerek zımparalıyoruz.zımaparalarken beyaz tozlar oluscak bu farın en ust yuzeyını zımparaladıgımız ıcın oluyor ilk basta bıraz korktum bende eskı halıne gelmıcek die:)

1200'lük zımpara sonucu far :)

21112010636.jpg



Şimdi 2000 lik zımparayla zımparalıyoruz far artık görünmeye başlıyor zımparayı ıslatarak yine daireler cizerek zımparalıyoruz.ve sonucu:) öle göründugune bakmayın pasta cilayı yapınca ayna gibi oluyor :) Farımızı güzelce yıkayıp pasta cila yapmaya koyulcaz

21112010638.jpg



Ve pasta cila işlemine geçiyoruz.Bende polisaj makinası olmadıgı için üstübü ile pasta cilasını surdum önce pastayı sürüp cizikleri yok ediyoruz bu pasta 3000 zımpara işlevi görüyor ve cızıklerı yok edıyor ve ustune cilalıyoruz.. Kesinlikle taşlama makinesine başlık takıp da yüksek devride çalıştırıp farınıza sürmeyin. Aşırı ısınacak ve aşınmaya sebep olacaktır. Elle de yapabilirsiniz. Ama biraz uğraşmanız gerekecek ve polisaj makinası kadar mükemmel sonuç zor olacaktır ama.Ben sonradan kaportacıya gıdip polisaj makınasıylada yaptırdımkı daha cok parlaması için.

Ve son hali farın :)

21112010634.jpg
 
Eline sağlık hem güzel bir paylaşım uygulamalı anlatım takdire değer.....:eek:key:
 
Herkezın kolayca yapabılcegı bır işlev oldugunu dusunuyorum :) Tskkuler..
 
güzel bir uygulama ve anlatım olmuş Yusuf , cesaret isteyen bir işlem
 
tesekkurler
guzel uygulama olmus
 
eline sağlık benim ibizanın da arka farlarında kılcal çizikleri var çok
 
Geri
Üst Alt