Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Safe Modu Arızası

jay_M

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ara 2014
Mesajlar
14
Yaş
37
Arkadaşlar iyi geceler. Kaç tane forum sayfası gezdim ama hala şaşkınlık içerisindeyim bir insanın başına mı gelmez bu arıza diye.
Aracım 2006 Leon 1.6 Reference modeli bundan yaklaşık bir sene evvel aracımı çalıştırdıktan 2 saniye sonra motor durarak ekranda "Safe" alarmı belirdi. Ancak başka hiç bir arıza lambası yanmadı. Ertesi gün aracın başına geldiğimde herhangi bir şey yapmadan aracı çalıştırdım ve belli bir zaman aynı sıkıntıyı bir daha yaşamadım. Ancak bu olaydan yaklaşık bir ay sonra yine aynı sıkıntıyı yapınca anahtardan olabileceğini söylediler. Ben de o günden itibaren yedek anahtarı kullanmaya başladım ve yaklaşık 2 hafta öncesine kadar da bir sorun yaşamadım. İki hafta önce araç yine aynı "Safe" moduna geçti ve bir daha düzelmedi. Yetkili Servise götürdük anahtar sipariş ettik ve daha bugün aracınız hazır diyerek beni çağırdılar. Her şeyi hallettim çıktım araca bindim anahtarı taktım ve çalıştırmadan yine "Safe" moduna geçtiğini gördüm. Servise anlattım ve bugün içerisinde bu anahtarla arabayı çalıştırarak 4-5 defa kullandıklarını aracı servisten yukarı galeri kısmına aldıklarını söylediler. Hemen aracı tekrardan servise aldılar bir daha makineye bağlayıp yeni anahtarı tekrardan kodladılar ancak sıkıntı devam etti ve durumun panelden olabileceğini söylediler. Malum arkadaşın fiyatı da 3500 4000 tl civarıymış. Ancak bunu onarabilecek tanıdıklarının olduğunu söylediler ve bugün bir şeyler yapılabileceğini söylediler. Umarım çözerler.

İnşallah birilerinin bu konu hakkında bir tecrübesi vardır ve yardımcı olabilir.
 
Geçmiş olsun kardeşim... Daha önce ne duydum ne de başıma geldi böyle bir arıza... Umarım fazla yara açmadan çözersin konuyu... Durumla ilgili bizi de bilgilendirirsen seviniriz...
 
Gecmis olsun.
Bu durum anahtardan kaynaklanmiyor belli olmus. Peki anahtarin parasini kim verdi. Birde ya panelden degilse. Onun ucretini kim verecek. Deneme yanılma metoduyla ve birde ciddi paralar olunca karsilamak zor.
 
Kardeşim anahtarı kapı kilidine sokup birkez cevir bırak ikinci kez cevir bırak üçüncü kez cevir bırakma 15-20 saniye kadar bekle ve bırak anahtarı çıkarıp kapıları ac aracını çalıştır stop et sonra tekrar çalıştır yuzde doksan sorun ortadan kalkıcaktır eger adaptasyon la ılgılı bir sorun varsa


Beni EDS'ler İYİ Tanır
 
Teşekkürler arkadaşlar ben şimdiden gösterge paneli araştırmaya başladım. Evet anahtarın parasını ben ödedim. Paneli yetkili servis aracılığı ile almayı zaten düşünmüyorum. Araç hala serviste pcye baglayıp da anahtarın hala uyum sorunu yaratmasına anlam veremiyorum. Dediğim gibi 2 ye anahtarı kodlayamadılar bile birazdan servisle yine görüşücem gittiğimde de anahtarla dediğiniz uygulamayı da yapıcam durumu burdan anlatırım.
 
Arkadaşlar ne varsa topragında var valla Bursa'dan parçayı bulduk büyük ihtimalle şimdi parça numarasını doğrulamaya gidiyorum. İnşallah güzel bir haberle bitiririm artık konuyu :)
 
geçmiş olsun murat sonuç ne oldu..
 
iyi geceler arkadaşlar. Panel çıktı arızalı olarak ben de zar zor bir kaç yerde bu arıza ile ilgili bir seyler buldum. Bu forumda bir arkadasın daha basına gelmıs Seat Ibıza nın panelı servis tarafından değistirilmiş. Ancak ne kadar olduğunu yazmamıs ben en cok onu merak edıyorum :) arkadas da uzun zamandır girmemis foruma ona yazdım ama cevap yazmamıs daha. Paneli bugun Zonguldak'ta Bilim Oto 'ya teslim ettim basit bir şey olduğunu söyledi Usta bakalım insallah Pazartesi aksamı aracımıza kavusucaz özledim valla 2. hafta biticek :(
 
Arkadaslar bir gun daha gecti aracsiz sunu anladim eldeki teknolojik imlanlarla cihazlarla olmuyor bu is o cihazlari kullanacak insan da olmasi lazim arac bu aksam Bilim Oto ya cekiliyor bilim oto da onaricaklar arabayi allahin izniyle bizim volkswogen servisinde is yok arizayi bulamiyorlar yetkili servise gectik elektronik ariza oldugu icin basimiz agrimasin diye daha cok basimiz agridi.
 
Geri
Üst Alt