Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Sadece bi kaç soru ??

serkan_2120

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Haz 2011
Mesajlar
45
Yaş
36
selam dostlar araçla ilgili bazı çalışmalarım olacak fakat aklıma takılan bi kaç şeyi sormak istiyorum

aracı komple kaplatacam (mat sarı) plasti dip denen yeni bir malzeme ile oldukça hesaplı ve dayanklı bir malzeme renk konusunda fazla seçenek yok siyah mavi beyaz ve sarı var?
aero kit almayı düşünüyorum ama sadece ön alsam arkayada çiftli büyük rüzgarlık taksam arka tamponu takmasam nasıl olur? bu kitide sahibinden.com üzerinden almayı düşünüyorum fiyatını gayet uygun görünüyor ne dersiniz bi sorun yaşarmıyım orjinal tamponu satmayacam her ihtimale karşı
rdc 510 cd çalar alıcam 2 takım jbl 16 cm komp. ve jbl 1000 lik gt4 serisi bass ile yeterli ve ritimli bir ses alırmıyım (rcd 510 hariç diğerleri elimde var bi arkadaştan ucuza aldım)
aracım 1.6 8v eksoz sesi gerçekten tatmin edici birde açık hava filtresi taksam lpg ile çalışmasında bi sorun yaşarmıyım
3 mm lik yay ile aracın konforundan ödün vermeden birazda yere bassam nasıl olur
aracım referance olduğu içiin sis farım yok orjinalden sis farı olan anahtarı nerden bulucam ve bu anahtara birde hazır satılan far sensörlerinden alsam bağlayabilirim
Rcd 510 a geri görüş kamerası takılabiliyormu?


sorularım çok oldu biliyorum ama ay sonuna kadar bu işlemleri yapacam kafamda soru işareti kalmaması için sizin fikirleriniz önemli
 
Merhaba Serkan..
Bence mat sarı hoş ve farklı durur..Ama çok dikkat çekeceğini de unutma..Aero kiti arkayada taksan harika durur..rdc 510 a geri görüş takılıyor diye biliyorum..Bilgisi olanlar cevap verecektir..Yay konusunda 3,5 leonda az düşüş sağlıyor..Coil daha mantıklı..

Şimdiden hayırlı olsun..
 
ön cupra arka aero tampon bence daha hoş duruyor yiğitin(yco) arabaya bakabilirsin... mat sarı çok güzel olur farklı olur en başta...

yay konusuna gelince konforu kaybedeceğin için coil almanı tavsiye ederim. onun haricinde ses sistemi hakkında yorum yapamam pek bir bilgim yok malesef:(

bu arada rcd 510 a geri görüş kamerası bağlanabiliyor
 
1. soru : renkler ve zevkler tartışılmaz :D ama folyonun kaliteli ve işçiliğin iyi olması önemli.. iyi araştırın derim..

2. soru : eğer aracınız makyajsız kasa ise bence arka tamponu değiştirmenize gerek yok.. aero kitin orjinalden pek farkı yok zaten bence gereksiz bi masraf..
arca spoiler tavsiye ederim aero kitin spoileri en güzeli fazla abartılı spoiler gerek yok bence..

3. soru: ben aracımda 4 adet kıcker komponent mıd takım var kapılarda.. onlar dvd playera bağlı.. ve ayrıca sony bas anfisi ve jbl 1000 lik kabinli basım var.. ben tatlı bi ses alıyorum.. sizin nasıl bi ses istediğinize bağlı.. ben bu müzik sistemleriyle çok uğraştım ve bu işin sonu yok.. her geçen gün ses yetersiz geliyo insana.. bence kaliteli bişey yapmanızı öneririm bi daha uğraşmamak için.. tabi sizde lpg nasıl simit şeklindeyse sorun yok ama normal uzun tüp şekindeyse bagaja bası koyunca pek yer kalmıyor açıkçası.. rcd konusunda sitede arama yapabilirsin.. bosch marka tavsiye ediyorlar..

4. soru : benim aarcım lpg li ve açık hava filtresi var. ben bi sorun yaşamadım.. güzel ses veriyor fakat yakıt arttırdığını unutma..

5. soru : aracımda yay var 5 cm olması lazım 18 inçlık jant var.. ve konfor yok denecek kadar az.. bence yay takma takarsan konfor kalmıyor araçta kasislerde vuruyor.. tabi jantların nasıl bilmiyorum..

6. soru: bence o anahtarı ancak servislerden bulabilirsin ve takılabilir..

7. soru: rcd 510 a geri görüş kamerası bağlanabilir..

yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
 
hepinize teşekkürler arkadaşlar araç kaplama işini folyo şeklinde değilde yeni çıkan bir malzeme ile yapacaz yurd dışında denenmiş ve folyodan daha dayanıklı daha az işçilikle yapılabilen bi ürün buda fiyat konusunu bayağı aşağılara çekiyor ve kaliteyi arttırıyor

aracım 2007 model makyajsız kasa önde aero tampon arkada çift rüzgarlık ve belki tamponun alt kısmını kaplayarak yaptırmayı düşünüyorum

bu iş için hesaplarıma göre
500 tl kaplama
500 rcd 510
250 ön tampon
80 sis farı
220 arka rüzgarlık
tahminen 2000 tl civarı bütçe ayırdım bakalım biraz ölücülük yapacam piyasada belki daha ucuza kapatabilirim :D
 
jbl ler büyük bir ihtimalle gto608c dir 2 takım ile ve sub desteklersin ve tatlı bir ses alırsın amfisiz olmaz ama konu şu ki sesden ne bekliyorsun bu çok önemli..
herkesin beklentisi farklı örneğin ben bagajdab gelen bass ı sevmiyorum herkese göre değişiyor..
yazdıkların elinde var mı alacak mısın..
almadıysan ne kadar bütçe ayırdın
 
Folyo genel bir isim, üstü renkli ve arkası yapışkanlı bir çeşit kağıt. Bunun haricinde nasıl olacak?
 
anfi edison 5 kanal 900 w lık anfim var müzik sistemi eski araçtan kalma elimde var müzikten beklentimse yüksek seslerde boğulmasın içerde güzel bi ritim olsun dışarıya hiç ses çıkmasın :)

plasti lip denen bir malzeme boya gibi makine ile atılıyor fakat istediğiniz zaman sökülebiliyor sıvı halden plastik hale geçiyor araç üstünde o şekilde kalıyor
 
anfi edison 5 kanal 900 w lık anfim var müzik sistemi eski araçtan kalma elimde var müzikten beklentimse yüksek seslerde boğulmasın içerde güzel bi ritim olsun dışarıya hiç ses çıkmasın :)

plasti lip denen bir malzeme boya gibi makine ile atılıyor fakat istediğiniz zaman sökülebiliyor sıvı halden plastik hale geçiyor araç üstünde o şekilde kalıyor

dışarıya ses çıkmasını istemiyorsan yalıtım yaptırmalısın
istanbulda ben sordum 600 dolar dediler tavan yerler kapılar arka tarafı komple kaplıyorlar böyle ses dışarı çıkmıyor aynı zamanda dışarının sesi de içeri girmiyor daha ucuza yapan yerler de vardır mutlaka..
bu da tabi kalite kalite marka marka değişiyor bildiğim kadarı ile würth çok iyi..
yalıtımı yaptıktan sonra elindeki malzeme ile çok hoş bir ses alırsın..jbl mid ben de vardı..bi takım mid bi bas ve amfi ile hoş ses vardı..
sende 2 takım var ki daha iyi ses alırsın..
 
Bence parlak sarı yaptır. Ön tamponu Cupra ya da FR alırsan arka tamponun plaka bölümünü parlak ya da mat siyah kaplatır geçersin.

Hava filtresi sorun olmaz.

Far anahtarını da Vag aksesuarları satan bir site vardı oradan alabilirsin. Aklıma gelmedi adı.
 
Geri
Üst Alt