Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Saatlere Dikkat..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36


"Bu yıl yaz saati uygulaması, bugün yapılacak Yükseköğretim Giriş Sınavı’na girecek olan öğrencileri aksaklıklardan koruma amacıyla bir gün geç yapılacak. Ancak hayatımızı kolaylaştıran teknolojilerin yaz saati ayarını da bizim yerimize yapıyor olması, bu gecikmeli geçişi çok sorunlu hale getirecek gibi görünüyor. Bankacılık işlemlerinden uçak saatlerine, cep telefonu takvimlerinden dev kurumsal bilgisayar sistemlerine hemen her yerde bir gün boyunca ‘saat’ problemi yaşanacak.

Gündelik işlerimizi organize ederken kullandığımız temel gereç olan cep telefonlarının önemli bölümü, tüm dünyada uygulanan yaz saati değişikliğine kendiliğinden ayak uyduruyor. Dolayısıyla Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan sabah 03:00’te tüm telefonlar saatlerini 04:00’e ayarlayacak. Türkiye bunun için bir gün daha bekleyeceğinden, yerel saatimiz 03:00 olmaya devam edecek.

O halde akıllı telefonlarımızı bir günlüğine de olsa elle ayarlamak en sağlıklı çözüm gibi görünüyor. Tüm telefonların ama menülerinde Ayarlar ve/veya Genel ana seçenekleri bulunuyor. Saat ve Tarih ayarları, genellikle bu başlıklar altındadır. Öncelikle yapılması gereken, varsa eğer, telefonunuzun otomatik yaz saati ayar işlevini devre dışı bırakmaktır. Bıraktıktan sonra elle ayar yapabilirsiniz."


ntvmsnbc






..özetle saatleri Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece 1 saat ileri almayı unutmayın..
 
1 saat çok fark ettirmez,mesai gününe denk gelmediginden bilgisayarda aldı kendini şuan =)
 
Saatleri geri almayı erteleyeceklerine ÖSS yi baştan niye ertelememişler?
 
Saatini ayaramaktan acizse o OSS adayi sinav merkezine gitmesin bile...
 
saçma bir uygulama, yakında bu sene 365 gün değil bakanlar kurulu kararı ile 300 gün olacak derlerse şapka çıkartacam :D:D:D
 
öğrencilerin 1 saat az uyuması ve söylenene göre psikolojisi için düşünülmüş ama yöntem yanlış..yaz saati uygulamasının tarihi zaten belli..ona uygun bi tarih atanması gerekiyodu işin başından..saatimiz bile geri şuan dünyaya göre.. :)
 
ygs ye girecek olan koskoca adama saatini ayarlayamayak kadar malsın demekten başka birşey değil bu:)
 
Geri
Üst Alt